Canada, lovită de cea mai gravă furtună din ultimul secol. Orașe întregi au fost evacuate

Stan Filon, Andrei Predoiu 17.11.2021, 15:58

Canada a fost lovită de cea mai puternică furtună din ultimii 100 de ani! Mii de oameni au rămas fără agoniseala de-o viață, după ce apele au înghițit pur și simplu casele cu totul! Imaginile apocaliptice fac încojurul lumii. Sunt, din păcate, și victime umane.

Canada, lovită crunt de cea mai gravă furtună din ultimul secol

O persoană a murit și alte două sunt date dispărute, după două zile de ploi abundente care au lovit din plin Canada. Orașe întregi au fost evacuate din fața furiei naturii, care a lovit cu ploi abundente Columbia Britanică.

Circulația rutieră și cea feroviară a fost pur și simplu paralizată în Vancouver, iar mii de case au fost inundate. Oamenii au privit neputincioși cum agoniseala lor de-o viață este luată de ape. Sunt și victime din păcate. O femeie a murit în urma unei alunecări de teren provocată de ploile abundente la aproximativ 160 km nord-est de Vancouver și cel puțin două persoane sunt dispărute.

Canada, lovita crunt de cea mai grava furtuna din ultimul secol
Canada, lovita crunt de cea mai grava furtuna din ultimul secol

Inundații și alunecări de teren

Elicopterele au intervenit pentru salvarea a 275 de persoane, inclusiv 50 de copii, de pe o porțiune de autostradă blocată în urma unei alunecări de teren în apropierea orașului Agassiz.

În orașul Merritt, aflat la 200 de km de Vancouver, alarma s-a dat pentru mii de oameni. Peste 7.000 de canadieni au fost avertizați să-și părăsească de urgență locuințele, după ce un râu s-a devărsat, arupt mai multe poduri și urmează să lovească acum locuințele. Unii au refuzat să-și părăsească casele, alții au fost surprinși de puhoaiele de ape în timp ce fugeau, așacă au rămas izolați în propriile lor case. Autoritățile încearcă acum să-i salveze pe ccei izolați.

Au fost ploi biblice! În unele zone au fost înregistrate în 24 de ore circa 95% din cantitatea lunară obişnuită de precipitaţii, potrivit lui Armel Castellan, meteorolog la Environnement Canada, citat de Agerpres.

“Nu am nicio îndoială că aceste evenimente sunt legate de schimbările climatice; sunt fără precedent”, a declarat Mike Farnworth, ministrul siguranţei publice din această provincie. Furtuna nemiloasă vine la doar câteva luni după ce Columbia Britanică a fost devastată de incendii de pădure.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...