Campionul român care a învins Covid la 86 de ani. A participat și în Turul Franței

Iancu Andreea, Radu Oprișan 09.01.2021, 18:39
Campionul român care a învins Covid la 86 de ani. A participat și în Turul Franței

Coronavirusul nu este de neînvins nici în cazul persoanele aflate la a treia vârstă. O demonstrează un campion român de 86 de ani, care a reușit să se recupereze după ce a fost testat pozitiv cu teribila boală. Campionul român care a învins Covid a participat la Turul Franței și se mândrește cu 24 de titluri de campion național.

Cine este campionul român care a învins Covid la 86 de ani

Gabriel Moiceanu a participat în tinerețe la Turul Franței
Gabriel Moiceanu a participat în tinerețe la Turul Franței

Fostul mare ciclist care a urcat Carpații, Alpii, a trecut pe lângă piramide și a pedalat călare pe bătrânul Favorit, cu roata vieții printre satisfacții, griji, pene și pante. De curând, Gabriel Moiceanu a reușit, poate, cea mai importantă victorie. A stat trei săptămâni internat în spitalul din Câmpulung Muscel, după ce a fost infectat cu parșivul virus care a scuturat planeta, Covid-19. Plămânii săi care au spart aerul culmilor de munte și au inhalat arșița etapelor de plat, au rezistat. De 10 zile, maestrul Gabriel Moiceanu este acasă, în Valea Mare Pravăț, a învins boala cu încăpățânarea cu care împingea în ghilotina pedalelor.

Citește mai mult pe playsport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...