Campioana României din urmă cu cinci ani se poate desființa. ”Dacă retrogradăm, sunt șanse mici să continuăm”

Stan Filon 16.05.2021, 08:43
Campioana României din urmă cu cinci ani se poate desființa. ”Dacă retrogradăm, sunt șanse mici să continuăm”

Campioana României din urmă cu cinci ani nu se regăsește deloc și a ajuns în pericolul să retrogradeze! Mai mult, jucătorii spun că dacă echipa va ajunge în Lega a 2-a, echipa s-ar putea desființa! Astra a trecut prin momente foarte dificile sezonul acesta, iar veștile nu sunt deloc bune.

Campioana României din urmă cu cinci ani ar putea să se desființeze

Astra a încasat o bătaie cruntă, sâmbătă, din partea lui FC Voluntari, echipă ce i-a depășit pe giurgiuveni, în clasament, cu 3 puncte. Echipa lui Ioan Niculae a ajuns astfel pe locul 8 în play-out și ar putea ajunge la barajul pentru retrogradare, asta dacă nu va retrograda direct.

Echipa lui Ioan Niculaie a avut un sezon de coșmar, după ce trei jucători au fost suspendați pentru dopaj: Fatai, Ioniță și Seto, iar patronul a ajuns din nou în închisoare într-un dosar de evaziune fiscală. Chiar dacă ar fi fost în libertate, interesul său pentu echipă ar fi la cote minime.

Campioana Romaniei din urma cu cinci ani ar putea sa se desfiinteze
Campioana Romaniei din urma cu cinci ani ar putea sa se desfiinteze

”E posibil să trăiesc și retrogradarea cu Astra”

Unul dintre cei mai vechi jucători ai Astrei, Valerică Găman (32 de ani), cunoaște situația mai bine și nu prevede un viitor bun pentru echipa sa, chiar dacă se străduiește foarte mult.

”Noi tot pierdem, de vreo 5-6 meciuri… E posibil să trăiesc și retrogradarea cu Astra, le-am trăit pe toate. Asta e viața unui fotbalist, nu se termină fotbalul dacă retrogradezi. Viața merge înainte. În cazul în care vom pica, probabil va fi greu ca echipa să reziste. Părerea mea e că, dacă vom retrograda, vor fi șanse mici ca Astra să mai continue”, a declarat Găman la Digi Sport.

În ultima etapă, Astra va juca pe teren propriu cu cei de la UTA. Dar șansele de a trece și peste Dinamo și peste Voluntari sunt minime. În plus, cei de la Hermannstadt, ce ocupă primul loc de retrogradare directă au ajuns la doar 1 punct în spatele Astrei. Amenințarea retragrădaării se apropie tot mai mult de Astra, echipă care a participat și în primăvara europeană. Are șanse și acum să ajungă în Europa, după ce s-a calificat în finala din 22 mai a Cupei României, care se va desfășura la Ploiești, împotriva Craiovei. O victorie ar putea trimite Astra direct în Conference League.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...