Campania de Crăciun a casei de modă Balenciaga, retrasă urgent. Ce acuzații revoltătoare au fost aduse

Mihnea Tălău 24.11.2022, 23:22
Campania de Crăciun a casei de modă Balenciaga, retrasă urgent. Ce acuzații revoltătoare au fost aduse

Casa de modă de lux Balenciaga a retras campania de Crăciun, după un val uriaș de reacții și acuzații de pedofilie, la nivel internațional, din cauza fotografiilor folosite în promovare.

Animalele de pluș ținute ce copii, erau îmbrăcate în haine de bondage

Acum, Balenciaga se chinuie să facă față consecințelor controversatei campanii publicitare care a prezentat copii ținând în mână pungi cu ursuleți de pluș, în care animalele de pluș erau îmbrăcate în haine de bondage.

Balenciaga și-a șters conturile de social media de toate imaginile, cu excepția unor scuze în Povestea lor de pe Instagram. Fotografiile au făcut parte din linia de primăvară 2023 a companiei și a fost intitulată Balenciaga Objects, scrie DailyMail.

„Ne cerem scuze sincer pentru orice jignire adusă prin campania noastră de sărbători. Gentuțele-ursuleț de pluș nu ar fi trebuit prezentate alături de copii. Am scos imediat campania de pe toate platformele”, a scris casa de modă.

În octombrie 2022, compania a eliminat toate fotografiile de pe pagina lor de Instagram în urma săptămânilor de proteste ale femeilor din Iran, după moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în timp ce se afla în custodia poliției.

Contrar zvonurilor online, compania nu și-a eliminat contul de Twitter din cauza acestui scandal recent, ci mai degrabă ca reacție la achiziția gigantului social media de către Elon Musk.

Oamenii au reacționat vehement. Rețelele sociale au fost pline de mesaje dure și la adresa fotografului campaniei, Gabriele Galimberti, care este fotograf National Geographic.

Balenciaga, asociată în mod obișnuit cu celebrități de primă mână

Compania cu sediul la Paris a declarat într-un comunicat de presă săptămâna trecută că „campania itera pe seria Toy Stories a artistului, o explorare a ceea ce oamenii colecționează și primesc drept cadou”.

Aceasta a continuat spunând că va prezenta ”zeci de produse noi, de la articole de uz casnic, îmbrăcăminte pentru animale de companie și parfumuri, de la obiecte de zi cu zi la obiecte de colecție în ediție limitată și mobilier personalizat”.

Balenciaga este asociată în mod obișnuit cu celebrități de primă mână, precum Kim Kardashian, dar în urma celui mai recent scandal, modelul Bella Hadid a șters o postare pe Instagram care promova brandul, dar a lăsat mai multe altele care promovează Balenciaga.

Câștigătoarea premiului Oscar, Nicole Kidman, a debutat astăzi cea mai recentă campanie cu brandul, în timp ce controversa face ravagii. Balenciaga este deținută de imperiul de lux Kering.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...