Călin Popescu Tăriceanu, critici la adresa Guvernului: „Este de neînțeles să pui pe butuci o țară întreagă!”

Diana Radu 18.05.2020, 17:38
Călin Popescu Tăriceanu, critici la adresa Guvernului: „Este de neînțeles să pui pe butuci o țară întreagă!”

Călin Popescu Tăriceanu a lansat pe pagina sa de Facebook p nouă serie de critici la adresa Guvernului. Liderul ALDE spune că instituirea stării de alertă nu face decât să pună o țară întreagă pe butuci. Iată ce soluție propune în politicianul!

Călin Popescu Tăriceanu, val critici la adresa Guvernului

Lideul ALDE comdamnă aboradarea Guvernului de a declara stare de alertă în toată țara. Tăriceanu susține că aceasta ar fi tebuit implementată doar în zonele puternic afectate de pandemie, astfel încât să nu fie nevoie ca toată țara „să fie pusă pe butuci”.

„Nu mi-am schimbat opinia cu privire la stările excepționale. Cred că pe fond ele fac mai mult rău decât bine. Iar situația de acum nu justifică sub nici o formă o stare excepțională pe tot teritoriul României. Este de neînțeles să pui pe butuci o țară întreagă când ai opțiunea de a instaura această stare de alertă în zonele afectate de coronavirus, în zonele în care ai testat și ai identificat un real pericol”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

calin popescu tariceanu, critici, guvern, stare de alerta
Călin Popescu Tăriceanu, val critici la adresa Guvernului

Tăriceanu mai spune că Guvernul a optat pentru varianta mai ușoară și anume declarearea stării de alertă în România, pentru a nu se mai complica să testeze masiv și să facă sondaje pentru a depista regiunile cele mai afectate de pandemie.

De asemenea, liderul ALDE susține că mai mult ca sigur Parlamentul va veni în curând cu o nouă solicitare prin care starea de alertă să fie implementată pe tot teritoriul Național. În acest sens, politicianul spune că există trei variante și îi îndeamnă pe români pe pagina sa de Facebook să-și exprime opiniile.

  1. „Să votăm împotriva acestei solicitări a guvernului.
  2. Să susținem, în textul hotărârii Parlamentului de încuviințare a stării de alertă, reducerea perioadei la 15 zile și prezentarea, la sfârșitul perioadei, a evaluării eficienței măsurilor.
  3. Să votăm pentru aprobarea pentru 30 de zile condiționate cu o declarație a Parlamentului în care i se pune în vedere Prim-Ministrului că această stare nu va fi prelungită și obligația pentru Ludovic Orban de a veni în Parlament în 10 zile pentru a prezenta planul Guvernului pentru perioada de după starea de alertă. Pentru a nu mai trăi haosul de acum. Pentru a arată responsabilitate și nu improvizație. Pentru a găsi coerența pe care nu am regăsit-o până acum în acțiunile guvernanților”, a mai scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.