Calendar ortodox 20 septembrie 2021. Sfântul sărbătorit luni în România

Nicu Stan 20.09.2021, 07:58
Calendar ortodox 20 septembrie 2021. Sfântul sărbătorit luni în România

Săptămâna aceasta debutează cu o sărbătoare religioasă mare. Astfel, luni, 20 septembrie, se sărbătorește marele Sfânt Eustatie cu cei doi fii: Agapie și Teopist. Această zi este o zi de rugăciune, însă avem de resppectat mai multe tradiții și obiceiuri pentru a ne merge bine în viață.

Calendar ortodox 20 septembrie 2021. Românii sărbătoresc astăzi un Sfânt important. Ce nu trebuie să faci astăzi pentru  a avea noroc la bani

Calendar ortodox 20 septembrie 2021. Pe data de 20 septembrie, în fiecare an, se sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Eustatie și cei doi fii ai săi: Agapie și Teopist, potivit calendarului ortodox. De asemenea, tot astăzi îi cinstim pe Sfântul Ierarh Meletie, episcopul Ciprului, precum și pe Cuviosul Ioan Criteanul.

Sfântul Eustatie Plachida este unul dintre cei mai buni generali ai împăratului Traian, acesta având o viziune măreață când se afla într-o pădure, în care i s-a arătat chiar Dumnezeu. În acel moment a decis că ar fi bine să devină creștin și să primească sfântul botez alături de toată familia lui.

Sfantul Mare Mucenic Eustatie este sarbatorit la fiecare 20 septembrie
Sfantul Mare Mucenic Eustatie este sarbatorit la fiecare 20 septembrie

Ce a făcut Eustatie după ce a primit botezul

După ce a primit botezul, Eustatie, vrând să mulțumească lui Dumnezeu, s-a întors în locul din pădure unde a avut loc teofania. Dumnezeu l-a îndemnat atunci să nu se teamă de nimeni de nimeni și să arate la toată lumea că este credincios.

Dumnezeu l-a pus la încercare atunci, însă el a picat testul. Au început să se abată asupra lui foarte multe greutăți și atunci a decis să fugă din locuința sa.

Eustatie și-a redobândit credința

S-a îndepărtat de familie, însă, ulterior, și-a redobândit credința. Chiar dacă i s-a promis că va fi repus în funcția din armată, nu a renunțat la Dumnezeu, fapt pentru care a ajuns să fie supus torturilor și s-a învrednicit de moarte martirică împreună cu soția și copiii săi.

Tradiții pentru ziua de luni

În zilele de luni este bine să repectăm cu sfințenie mai multe tradiții și obiceiuri pentru a ne asigura că totul în viața noastră va fi bine.

Lunea este ziua unor noi începuturi, astfel că este o zi plină de energie, când se iau decizii bune și trebuie să te înțelegi bine cu toată lumea. Dacă te cerți cu cineva în această zi, așa îți va merge mereu.

Ce să nu faci lunea, dacă vrei să ai noroc de bani

De asemenea, românii încep orice lucru și activitate lunea. Se spune că ce este început de marțea sau sâmbăta nu va dura niciodată. În plus, nu este bine să pleci la drum în aceste zile pentru că te vei întoarce acasă cu treaba nerezolvată.

În plus, dacă dai bani cu împrumut luni sau iei bani cu împrumut în această zi, vei fi sărac și niciodată banii nu vor mai trage la tine. În plus, conform obiceiurilor nu este bine să dai nimic din casă, întucât așa îți vei da și norocul și sporul din locuință.

Urmăriți Impact.ro și pe