Cafeaua cu lapte: argumente pro și contra

Daria Petrescu 08.08.2020, 11:59
Cafeaua cu lapte: argumente pro și contra

Majoritatea celor care consumă cafea fără lapte, consideră că este mult mai sănătoasă pentru organism. Din fericire, consumul cafelei cu lapte nu este așa dăunăror cum se spune. Astfel că, organismul uman nu are de suferit, potrivit unor studii în domeniu. S-a spus că laptele afectează organismul dacă este băut cu cafea. În realitate, adevărul este, de fapt, altul. Iată argumentele pro și contra legate de acest subiect.

Consumul de lapte în cafea trebuie să fie moderat

Pe lângă gustul plăcut al cafelei cu lapte, aceasta este și hrănitoare. Însă, consumul trebuie să fie unul moderat și dacă se poate, cafeaua să fie servită fără zahăr. Cafeaua cu lapte poate aduce o stare de bine asupra persoanei care o consumă. Pentru că este concentrate, laptele consumat în această formă rămâne în organism până la trei ore, cee ace îți oferă o senzație de sațietate.

Este o decizie bună dacă la cafea, adăugați lapte și nu zahăr. Este mult mai bun pentru organism. Lactoza este un zahar cu efect probiotic. De asemenea,  zaharul este un dizaharid format dintr-o moleculă de glucoza și una de fructoză.

Lactoza are o putere de îndulcire semnificativă

Lactoza are un indice glicemic scazut și o putere de îndulcire de șase ori mai mica. De asemenea, laptele funcționează ca și un probiotic asupra florei intestinale. Întărește imunitatea  și îmbunățește digestia. Astfel că, nu ezitați să combinați aceste ingrediente, pentru ca ziua voastră să fie una bună. Lactoza crește imunitatea. În urma acestor studii, s-a descoperit că laptele în cafea nu este deloc dăunător pentru organism. Afirmația este una falsă, puteți consuma cu încredere.

Laptele are numeroase beneficii
Laptele are numeroase beneficii

Astfel că, proprietătile antioxidante ale cafelei raman în proporție de 80%, dacă este băută cu lapte. Protejează întregul organism împotriva afectiunilor degenerative. Mai mult, persoanele care consumă cafea, ar putea rămâne sănătoase mai mult timp, față de cele care nu consumă cafea deloc. Și asta pentru că cei care consumă cafea, beneficiază de cele 80 de procente de antioxidanți.

Trebuie să știți că, printre beneficiile cafelei se numără și faptul că este bogata în polifenoli naturali. Aceștia au rolul de a lupta împotriva îmbătrânirii, prevenind astfel formarea unor radicali liberi.

Ce alte beneficii mai are cafeaua

Cafeaua ajunsă la creier crește capacitatea de memorare și concentrare.  Îmbunatateste performantele fizice si rezistența la efort.

Te scapă de durerea de cap sau o migrenă puternică

Cofeina scade nivelul de anxietate și depresie, potrivit sfatulmedicului.ro.

Cafeaua are un efect inflamator. Potrivit unor studii antioxidantii din compozitia cafelei protejeaza celulele. Elimină celulita. Majoritatea cremelor de corp anticelulitice o folosesc ca ingredient.

 

Urmăriți Impact.ro și pe