Cadourile pe care nu trebuie să le faci niciodată. Îți aduc ghinion și ție, și celui care le primește

Iancu Andreea, Camelia Moldoveanu 27.11.2021, 13:45
Cadourile pe care nu trebuie să le faci niciodată. Îți aduc ghinion și ție, și celui care le primește

Fie că vorbim despre perioada sărbătorilor de iarnă, în care ne bucurăm să le oferim celor dragi daruri alese, ori de simplele aniversări sau ocazii speciale, este indicat să cunoști care sunt cadourile pe care nu trebuie să le faci niciodată. În unele culturi, în care există superstiții privind anumite daruri, oamenii nu oferă niciodată unele cadouri despre care se spune că aduc ghinion. Iată care sunt darurile pe care trebuie să le eviți.

Care sunt cadourile pe care să nu le faci niciodată. Se spune că aduc ghinion

În unele culturi există superstiții cu privire la unele daruri, care niciodată nu sunt oferite, indiferent de ocazie. Pentru că de multe ori este extrem de dificil să alegem ce cadouri să împărtășim cu cei dragi, este important să cunoaște care sunt cadourile pe care să nu le faci niciodată. Unii susțin că acestea aduc ghinion și astfel este mai bine să fie ocolite.

Care sunt cadourile care aduc ghinion
Ce cadouri nu trebuie să faci niciodată

Nu dărui obiecte ascuțite

O mulțime de locuri din lume consideră oferirea articolelor ascuțite ca aducând ghinion. Cuțitele, fie ele chiar și de calitate, sunt semn de ceartă, în special în Elveția, Germania, Brazilia și Egipt. Totuși, există o modalitate prin care poți dărui un astfel de obiect. Dacă atașezi o monedă cuțitului pe care îl oferi, atunci se va considera că cel care îl primește îți poate „plăti” obiectul. Astfel, el nu mai este considerat un cadou și deci nu poate aduce ghinion.

Nu oferi portofele goale

Dacă îți dorești să dăruiești o geantă sau un portofel, există superstiții care susțin că acestea nu trebuie oferite fără bani. Așadar, chiar și o singură monedă inclusă în cadoul tău va aduce noroc celui care primește darul. Tradiția aceasta este regăsită cu precădere în Italia, locul în care se realizează numeroase genți și portofele de calitate.

Oglinzile nu trebuie oferite în dar

Potrivit culturii chineze și asiatice, în general, se consideră că oglinzile atrag fantomele și deci oferirea unui astfel de obiect ar putea aduce schimbări negative în viața celui care primește cadoul. De asemenea, dacă oglinda se sparge ea poate aduce ghinion timp de șapte ani, potrivit unora dintre culturi. Așadar, evită să oferi un astfel de cadou.

Mănușile nu sunt un cadou potrivit pentru Crăciun

De cele mai multe ori mănușile sunt primul dar la care ne gândim atunci când suntem în căutarea unui cadou de Crăciun. Chiar dacă pare ideal pentru perioada sărbătorilor de iarnă, acesta reprezintă un alt dar ce trebuie ocolit. În unele culturi sunt considerate aducătoare de ghinion. Asocierea este legată de epoca medievală, atunci când cavalerii purtau în căști mănușa iubitei lor.

Ceasurile, un cadou scump, dar care aduce ghinion

Unele dintre cele mai rafinate cadouri pe care le poți cumpăra pentru cineva sunt ceasurile. Deși acestea sunt apreciate de unele persoane, se pare că sunt semn rău. Unii consideră că oferirea unui ceas drept dar reprezintă sfârșitul relației dintre voi. În China, ceasurile sunt asociate cu moartea și deci trebuie evitate.

Încălțămintea nu este un cadou inspirat

Chiar dacă partenerul sau partenera apreciază o anumită pereche de încălțăminte, nu oferi niciodată un astfel de dar. O pereche de pantofi este considerată a aduce ghinion, în special de Crăciun. Conform unor superstiții, încălțăminte va îndepărta persoana de tine. De asemenea, se spune că dacă nu oferi nimănui în dar o pereche de pantofi, vei rămâne fără încălțăminte în viața de apoi. Pentru a evita astfel de superstiții poți totuși să oferi bani pentru ca cineva să își cumpere pantofi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...