Cadouri de lux pentru medaliaţii români de la Tokyo 2020. Ce vor primi aceştia

Cătălina Burghelea 16.08.2021, 09:44

Performanțele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt răsplătite de către statul român. Astfel, medaliații noștri vor primi cadouri de lux din partea partenerului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Cadouri valoroase pentru sportivii români de la JO 2020

Numeroase premii valoroase vor fi acordate medaliaților români la JO de la Tokyo. Sportivii care s-au întors cu medalii din Japonia vor primi automobile hibrid din partea partenerului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Astfel, canotoarele Simona Radiș (22 de ani) și Ancuța Bodnar (22 de ani), care au câștigat medalia de aur la proba de dublu vâsle feminin, vor fi premiate cu câte o maşină Toyota C-HR Full Hybrid, în valoare de 31.000 de euro.

Automobile hibrid vor primi și medaliații cu argint Ana-Maria Popescu (scrimă), Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc (canotaj, 2 rame fără cârmaci), Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Mugurel Semciuc şi Mihăiţă Ţigănescu (canotaj, 4 rame fără cârmaci). Aceștia vor fi recompensați cu câte o Toyota Corolla Touring Sports Full Hybrid, de 26.000 de euro.

Sume în bani vor primi și sportivii români care s-au clasat între primele șase locuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, primul aur pentru România la JO de la Tokyo 2020

Canotoarele românce Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat medalia de aur la proba de dublu vâsle feminin. Cele două sportive au adus primul titlu olimpic pentru România la actuala ediție a Olimpiadei de la Tokyo.

Sportivele Ancuța Bodnar și Simona Radiș au terminat cursa de 2.000 de metri în 6 minute 41 de secunde și 3 sutimi. În urma lor s-au situat Noua Zeelendă (locul 2) și Olanda (locul 3).

„A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat cu încredere și am reușit să aducem medalia. Ne-am îndeplinit visul, i-am făcut mândri pe cei de acasă și suntem foarte fericite. Am bătut recordul olimpic… Ne doream, dar nu ne așteptam. Am dat tot ce am avut mai bun azi.

Din 2019 am intrat împreună în barca de dublu vâsle, iar de atunci am rămas în aceeași formulă. Au fost doi ani grei, cu muncă, fără pauze și vacanțe. Am muncit mereu pentru același vis. Ne-am antrenat singure, acasă, în timpul pandemiei, și parcă eram unite prin același vis.

Pe podium am simțit fericire, mândrie, bucurie, recunoștință mulțumire. I-am făcut mândri pe toți. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred. Am meritat totul.”, a spus Ancuța Bodnar, potrivit gsp.ro.

„Am reușit să batem și recordul olimpic”

„Am simțit mândrie, fericire și eliberare. Am fost doi ani în care am muncit enorm și am reușit să aducem acest rezultat mult dorit. Deși am condus, cursa a fost foarte grea. Condițiile au fost destul de dificile, dar am reușit să gestionăm bine toată situația.

Pe lângă faptul că am adus medalia de aur, am reușit să batem și recordul olimpic. Drumul nostru e încă la început și pornim cu încredere. Vom crește și vom fi mai puternice. Avem încredere că lucrurile vor decurge mai bine.

Am vorbit una cu cealaltă. Am avut emoții pentru că mereu apar gânduri negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine. Am vorbit cu Ancuța înainte de start și i-am zis «Ancuța, împreună până la finish și o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Asta facem mereu și o facem bine»,

Încă nu realizez ce s-a întâmplat”, a precizat Simona Radiș.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...