Cadou neplăcut pentru fiului fostului primar al Constanței, Radu Mazăre. De ce a fost amendat Răducu Jr.

Elena Avramescu 01.02.2021, 14:13
Cadou neplăcut pentru fiului fostului primar al Constanței, Radu Mazăre. De ce a fost amendat Răducu Jr.

Cadou neplăcut pentru fiului fostului primar al Constanței, Radu Mazare. Răducu junior a fost amendat cu 1000 de lei pentru că și-a sărbătorit ziua de naștere într-un restaurant în care se aflau peste 20 de persoane, deși acest lucru este interzis.

Cadou neplăcut pentru fiului fostului primar al Constanței

Totul s-a întâmplat aseară, în jurul orei 21:30, când polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local din stațiunea Mamaia, se află în desfășurare un eveniment privat, petrecere aniversară, la care participă peste 20 de persoane. Petrecerea avea loc la un restaurant de lux din stațiunea Mamaia.

Având în vedere actualul context epidemiologic, precum și reglementările legale în vigoare, prin care se menține interdicția desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar organizatorul evenimentului, adica Raducu Mazăre a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Cadou neplacut pentru fiului fostului primar al Constantei
Raducu Mazare, amendat

Răducu Mazăre a împlinit 27 ani. Vorbește cinci limbi străine și a studiat la Londra afaceri internaţionale, în sistem bilingv, iniţial engleză-chineză, apoi engleză-portugheză. Acum, Radu Mazăre Jr. vorbește engleză şi portugheză fluent, dar şi spaniolă, germană şi turcă. Este pasionat de sporturile maurice, practica kitesurf  dar și scubadiving. La 16 ani a început să câștige primii bani când împreună cu un prieten când au administrat un bar în incinta unui parc acvatic din Mamaia. Ulterior, a deținut singur un bar în nordul stațiunii Mamaia, pe locul căruia acum funcționează clubul Nuba. 

Radu Mazăre, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

În urmă cu câteva luni, DNA Constanța l-a trimis de curând în judecată pe Radu Mazăre. Alături de el s-a aflat și Făgădău Decebal, fostul primar al municipiului Constanța. Autoritățile au anunțat că persoanele au fost acuzate într-un dosar de abuz în serviciu, respectiv acordarea autorizației de construire pentru un hotel de lux în stațiunea Mamaia.

Se pare că primăria din Constanța a acordat nelegal autorizația de construire a unui hotel, care a apucat să fie construit deja în proporție de 95%. Tribunalul din Constanța a dispus anularea autorizației în anul 2016, aceasta fiind emisă la data de 3 septembrie 2013.

„MAZĂRE RADU ȘTEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

FĂGĂDĂU DECEBAL, la data faptei viceprimar al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.”, se arată în acuzațiile DNA, a scris digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...