Burgeri de vită. Secretul unei rețete absolut delicioase dezvăluit de Jamila Cuisine

Iancu Andreea 01.10.2020, 13:30
Burgeri de vită. Secretul unei rețete absolut delicioase dezvăluit de Jamila Cuisine

De la o seară cu prietenii sau familia nu pot lipsi burgerii de vită. Sunt preferații tuturor, indiferent de vârstă și au mereu o savoare aparte. Totuși, dacă îți dorești să îi prepari chiar tu acasă, fără să apelezi la firmele de livrări, încearcă rețeta de burgeri de la Jamila Cuisine. Îi vei surprinde pe toți cu preparatul tău.

Secretul unor burgeri de vită perfecți

Jamila Cuisine a devenit una dintre cele mai urmărite vloggerițe culinare. Și pe bună dreptate, rețetele sale sunt mereu la îndemână atunci când ești în pană de idei. Pe de altă parte, ea este extrem de apreciată și pentru secretele pe care le dezvăluie privind preparatele făcute de ea. De această dată, burgerii de vită sunt „demascați”.

Pentru că am văzut cu toții reclamele acelea perfecte, cu burgeri de vită, suculenți și perfecți, între două felii de chiflă, iată trucul prin care îi poți obține la fel și acasă. Jamila recomandă să utilizăm o presă specială pentru carne, pentru ca fiecare bucată de carne să iasă identică cu alta. Dacă nu dispui de un astfel de accesoriu, poți apela la un capac de borcan cu margini mai înalte.

De asemenea, carnea este important să se găsească într-un echilibru. Este important să folosim 80-85% carne macră și 15-20% grăsime. Astfel, pulpa de vită este ideală, iar în cazul în care nu este prea grasă, se poate amesteca cu fleică de vită.

Cum să prepari burgeri de vită foto - Pexels
Cum să prepari burgeri de vită
foto – Pexels

Rețeta de burgeri de vită a la Jamila Cuisine

Așadar, cu accesoriul perfect alături și carnea potrivită, să pornim la prepararea burgerilor de vită. Iată mai jos ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente

  • 450 g carne de vită tocată
  • frunze salată verde
  • 1 roșie tăiată felii
  • 2 linguri maioneză
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri muștar
  • 1 linguriță ierburi aromatice
  • 1 castravete murat 
  • 1 ceapa tăiată rondele
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 chifle
  • sare
  • piper

Mod de preparare

În primul rând, se va condimenta carnea cu sare și piper, dar și cu ierburi aromatice. Jamila recomandă un mix de rozmarin, oregano, busuioc și cimbru pentru mai multă savoare. Toată compoziția se amestecă bine și apoi se împarte în bile de mărimi egale. Apoi, se trece la modelarea burgerilor. Presa pentru carne sau capacul se vor unge cu puțin ulei. Ulterior, burgerul se pune pe o farfurie.

După modelarea burgerilor, aceștia se dau la frigider, până când sunt gata și chiflele. Acestea din urmă se taie în jumătate și se ung cu ulei. Ulterior, bucățile de chiflă se așază pe o tigaie gril și se lasă la rumenit. Apoi, ele se scot și se trece la prăjirea burgerilor. Aceștia vor sta aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

După ce burgerii de vită sunt gata, vom începe asamblarea. Pe o parte de chiflă vom pune maioneza și ketchupul, dar și o frunză de salată. Apoi, adăugăm felia de carne peste care adăugăm roșie, castraveți murați și ceapă. Capacul burgerului va fi uns cu puțin muștar.

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...