Bulgaria introduce testele PCR obligatorii. Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să vizitezi tara vecină

Ioana Bucur 25.01.2021, 22:50
Bulgaria introduce testele PCR obligatorii. Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să vizitezi tara vecină

Bulgaria introduce testele PCR obligatorii. Măsura este valabilă în cazul tuturor celor care intră în țară, inclusiv persoanelor care vin din teritorii din interiorul Uniunii Europene. Află tot ce trebuie să ştii dacă vrei să vizitezi tara vecină.

Bulgaria introduce testele PCR obligatorii

Cele două tulpini noi de coronavirus, depistate întâia oară în Marea Britanie și Africa de Sud, au dat alarma în aproape toate țările din Europa. Guvernele se pregătesc să ia măsuri drastice, în încercarea de a le opri sau măcar controla răspândirea. În acest context, Bulgaria introduce testele PCR obligatorii.

Autoritățile de peste graniță au anunțat că Bulgaria introduce testele PCR oobligatorii. Decizia este valabilă pentru toate persoanele care intră în țară, venind chiar și din teritorii din interiorul Uniunii Europene, a explicat, luni, ministrul bulgar al Sănătății, Konstandin Anghelov.

„Azi vom acţiona pentru a impune teste PCR obligatorii tuturor călătorilor care vor să intre în ţară, inclusiv din Uniunea Europeană”, a anunţat Anghelov într-o şedinţă a Guvernului.

Adevăratul motiv pentru care Bulgaria introduce testele PCR obligatorii. Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să vizitezi tara vecină

Românii care și-au plănuit vacanțe în Bulgaria trebuie să știe că nu vor mai putea intra în țara vecină fără să prezinte un test PCR negativ, făcut cu 48 de ore înainte de prezentarea la graniță. O măsură ce ar putea afecta, pe termen scurt, turismul, însă specialiști din domeniu susțin că, de fapt, Bulgaria introduce testele PCR obligatorii tocmai pentru a proteja acest sector în lunile viitoare, în special în timpul sezonului estival.

„Eu unul cred că autorităţile din Bulgaria au luat decizia introducerii testului paradoxal, chiar dacă acum sunt într-o perioadă de relaxare şi de scădere a numărului de cazuri, tocmai pentru a-şi proteja turismul pe următoarele luni şi mai ales sezonul estival”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism, citat de Aleph News.

Bulgaria introduce testele PCR obligatorii
Când trebuie făcut testul. Inquam Photos / Octav Ganea

Bulgaria pregătește o relaxare a restricțiilor, începând din data de 4 februarie

În ultimele săptămâni, numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut simțitor. Guvernul plănuiește o relaxare a restricțiilor impuse. Astfel, din 4 februarie, s-ar putea redeschide școlile secundare, centrele comerciale precum și sălile de sport.

Până în acest moment, autoritățile sanitare din Bulgaria au anunțat că opt persoane infectate cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie au fost depistate în Bulgaria.

Focar de infecție cu noua tulpină SARS-CoV-2, într-o școală din București

Este alertă în București, după ce un angajat al unei unități de învățământ a fost diagnosticat cu noua tulpină din Marea Britanie de SARS-CoV-2. DSP București a decis ca ancheta epidemiologică de la Școala Gimnazială 28 să se extindă, ținând cont de gradul ridicat de contagiozitate a noii tulpini britanice. Din cele 11 probe suplimentare prelevate de la angajații școlii, șapte au fost pozitive pentru COVID-19. Patru dintre ele au fost trimise la secvențiere, prezentând caracteristici ce ridică suspiciuni.

„Din ce au prezentat colegii mei s-a constatat că în unitate nu au avut loc adunări, festivităţi sau acţiuni care să faciliteze transmiterea virusului, că s-a purtat masca şi s-a asigurat distanţarea fizică atât cât s-a putut şi cât au permis-o condiţiile”, a declarat inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti, Ionel Pușcaș.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...