Bucureştiul, sub asediul iernii. Temperaturile scad brusc iar vântul bate din ce în ce mai tare. Când vin ninsorile

Andra Daoud 10.01.2022, 15:59
Bucureştiul, sub asediul iernii. Temperaturile scad brusc iar vântul bate din ce în ce mai tare. Când vin ninsorile

Iarna pune stăpânire pe mare parte din țară, iar pentru Capitală meteorologii au emis o prognoză specială. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile scad semnificativ în București în următoarele zile, iar vântul va face ca senzația de frig să fie amplificată. Precipitațiile anunțate vor fi sub formă de lapoviță, ploaie și posibil ninsori.

Bucureștiul, sub asediul iernii

Săptămâna începe cu vreme închisă în București, care se va menține până marți dimineață. Ziua va ploua slab, trecător, iar noaptea precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. După orele amiezii, vântul se va intensifica, iar rafalele vor atinge 50-55 km/h, făcând ca temperatura resimțită să fie cu câteva grade mai mică decât în realitate.

Potrivit ANM, temperatura maximă va fi de 4-5 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 0 grade Celsius. Începând de marți dimineața, vremea se va răci considerabil, până miercuri la ora 10:00. Cerul va fi variabil, înnorat în prima parte a intervalului, când vor exista condiții de ninsoare slabă. Vântul va avea intensificări și poate depăși la rafală 45-50 km/h, după care va pierde din intensitate.

Maxima zilei de marți se va situa în jurul valorii de un grad, în timp ce minima poate coborî până la -6 grade. Temperatura va fi mai scăzută în zona preorășenească, potrivit prognozei ANM.

Bucureştiul, sub asediul iernii. Temperaturile scad brusc, iar vântul bate din ce în ce mai tare. Când vin ninsorile
Bucureştiul, sub asediul iernii. Temperaturile scad brusc, iar vântul bate din ce în ce mai tare. Când vin ninsorile

Valul de aer polar aduce temperaturi scăzute începând de miercuri

Frigul se resimte în mare parte a țării, nu doar în București, iar motivul îl reprezintă valul de aer polar care ajunge în țara noastră. Potrivit ANM, gerul se va simți cel mai puternic miercuri, 12 ianuarie. Temperaturile vor fi scăzute mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în nord și centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 1 grad Celsius, iar cele minime vor coborî până la -16 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, iar izolat va ninge slab, mai ales în regiunile nordice și cele sud-vestice.

Vântul va sufla cu putere, mai ales la munte, dar și în est și sud-est, accentuând senzația de frig. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

În București, vremea va fi rece și închisă în intervalul următor, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius, în timp ce minima va ajunge până la -8. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări la începutul intervalului. Ceața își va face simțită prezența dimineața și noaptea.

Urmăriți Impact.ro și pe