Bucureștiul, în pericol să rămână fără căldură și apă caldă iarna aceasta. Avertismentul Termoenergetica ce dă fiori reci

Anca Manolica 05.11.2022, 23:12
Bucureștiul, în pericol să rămână fără căldură și apă caldă iarna aceasta. Avertismentul Termoenergetica ce dă fiori reci

Locuitorii Capitalei ar putea traversa una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani. Bucureștiul este în pericol să rămână fără căldură și apă caldă în sezonul rece, potrivit avertismentului dur lansat de Termoenergetica. Cum a ajuns compania de termoficare în această situație și care este riscul ca bucureștenii să înghețe de frig la iarnă.

Bucureștiul, în pericol să rămână fără căldură și apă caldă în sezonul rece

Nu se anunță vești deloc bune pentru locuitorii Capitalei. Cetățenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în plină iarnă, din cauza datoriilor colosale pe care Termoenergetica le ale, ce aduce compania în prag de executare silită. Instituția se află la doar un pas de a ajunge în această situație.

Furnizorul de apă caldă și căldură din București a adunat datorii de peste 535 milioane lei, ceea ce ar putea înrăutăți situația bucureștenilor din această iarnă.

Situația este critică, atrage atenția Termoenergetica, printr-o scrisoare adresată Primăriei și Consiliului General. Compania susține faptul că executarea silită și intrarea în insolvență ar cauza probleme grave cu alimentarea cu energie termică a Bucureștiului în plină iarnă. Compania de termoficare din București cere, în același timp, o intervenție la nivel guvernamental.

„Dorim să atragem atenția cu privire la situaţia extrem de critică în care Compania Termoenergetica se află, existând riscul ca în perioada următoare faţă de companie să fie demarate proceduri de executare silită şi pe cale de consecinţă să intre în stare de insolvență, punând în pericol funcționarea serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului București în plin sezon rece.

Dorim să atragem atenţia asupra necesităţii de a se interveni la nivel guvernamental în contextul în care PMB nu dispune de resursele financiare pentru a sustine functionarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică a Bucurestiului pentru sezonul de iarnă 2022 – 2023, pentru a evita consecintele negative a imposibilităţii de a asigura agentul termic pe durata acestei ierni”, spune o scrisoare transmisă de Termoenergetica către Primăria Bucureștiului și consilierii generali.

Bucureștiul, în pericol să rămână fără căldură și apă caldă în sezonul rece
Bucureștiul, în pericol să rămână fără căldură și apă caldă în sezonul rece

Termoenergetica, la un pas de executare silită din cauza datoriilor de peste jumătate de miliard de lei

ELCEN a obținut în instanță trei titluri executorii împotriva furnizorului de apă caldă și căldură din Capitală, pentru datorii de 535 milioane lei. Așadar, societatea poate bloca oricând conturile Termoenergetica, ceea ce ar însemna intrarea în insolvență a companiei Primăriei Capitalei. Datoriile totale ale companiei se ridică la aproape 800 milioane lei.

Societatea Comercială Electrocentrale București – S.A. a făcut demersuri în instanță pentru recuperarea datoriilor aferente lunilor de consum martie – mai 2022, și a obținut ordonanțe de plată care reprezintă titluri executorii, potrivit HotNews.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...