Bucureștenii vor avea parte de troleibuze speciale. Ce vor putea să facă în ele

Mihnea Tălău, Gabriel Alexandru 29.12.2022, 18:09
Bucureștenii vor avea parte de troleibuze speciale. Ce vor putea să facă în ele

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a anunțat pe bucureșteni că a semnat joi un contract de achiziție a 100 de noi troleibuze. Acestea sunt achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, valoarea contractului fiind de 290 de milioane lei, plus TVA.

Noi troleibuze pe străzile Bucureștiului

„Încă o achiziție importantă pentru modernizarea mijloacelor de transport în comun pentru București: am semnat astăzi împreună cu firma Solaris contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze. Este vorba despre troleibuze de 12 metri care au toate facilitățile: podeaua coborâtă, acces pentru persoanele cu dizabilități, wi-fi precum și sistem de monitorizare GPS. Termenul de livrare este de 22 de luni”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Aceste troleibuze au o autonomie de 20 de kilometri, ceea ce înseamnă că la capetele de linie troleibuzul are o mobilitate mai mare pentru a efectua bucla acolo unde nu există fir. Pentru aceste mijloace de transport garanția este de 300.000 de kilometri de la data recepției sau cinci ani. Primul troleibuz va sosi la București peste 15 luni, adică la începutul lui 2024.

STB, în criză de troleibuze. Se face o mașină bună din altele defecte. Ce soluție a găsit Gabriela Firea

Contractului este în valoare de 290 de milioane lei, plus TVA

”Mijloacele de transport sunt achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, care este gestionat de Ministerul Mediului. Valoarea contractului este de 290 de milioane lei, plus TVA.

În plus față de anii trecuți parcul de mijloace de transport al STB va arăta așa: 100 de tramvaie moderne achiziționate, din care au ajuns până în prezent 17, 100 de autobuze electrice pentru care tocmai am atribuit achiziţia, alte 22 de troleibuze pentru care avem finanţare prin PNRR și sperăm alte autobuze electrice pentru care am depus cerere de finanţare la PNRR”, a mai precizat Nicușor Dan.

În vederea înlocuirii parcului vehiculelor de transport în comun, municipalitatea a mai depus şi solicitări pentru alte 44 de alte tramvaie şi o solicitare de finanţare pentru 150 de alte autobuze.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...