Bruce Willis revine pe marile ecrane, în ciuda problemelor de sănătate. Tehnologia care îl ajută să filmeze, deși nu se află în fața camerelor

Ana Anitoiu 01.10.2022, 18:48
Bruce Willis revine pe marile ecrane, în ciuda problemelor de sănătate. Tehnologia care îl ajută să filmeze, deși nu se află în fața camerelor

Bruce Willis revine pe marile ecrane, în ciuda problemelor de sănătate. O tehnologie modernă îl ajută să filmeze, deși nu se află în fața camerelor. Celebrul actor a anunțat că se retrage din activitate, în luna martie, după ce a primit un diagnostic cumplit.

Ce boală l-a făcut pe Bruce Willis să se retragă din activitate

Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, și-a anunțat retragerea din actorie în luna martie, după ce a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare cauzată de o boală a creierului ce afectează abilitatea unei persoane de a comunica.

„Ca urmare a acestui lucru și cu multă considerație, Bruce se retrage din cariera care a însemnat atât de mult pentru el”, a arătat declarația semnată de soția lui Bruce Willis, Emma Heming Willis, de fosta sa soție Demi Moore și de cei cinci copii ai săi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn.

Bruce Willis revine pe marile ecrane, in ciuda problemelor de sanatate
Bruce Willis

Cum va reveni Bruce Willis pe ecrane

Bruce Willis a devenit prima vedetă de la Hollywood care și-a vândut drepturile asupra imaginii sale, astfel încât să permită crearea unei dubluri digitale ce să fie utilizată în producții. Revenirea sa pe ecrane va fi posibilă prin intermediul tehnologiei deepfake.

Cu ajutorul aceleiași tehnologii, actorul Bruce Willis a apărut în urmă cu un an într-o reclamă fără să fi fost pe platoul de filmare, după ce fața sa a fost transferată digital unui alt actor. Marele artist i-a oferit acordul companiei americane Deepcake, ce creează copii digitale, să îi folosească imaginea.

„Datorită avansului tehnologiei moderne, chiar și atunci când mă aflam pe alt continent am putut comunica, lucra și participa la filmare. Este o experiență nouă și interesantă și mulțumesc întregii echipei”, a scris Bruce Willis pe site-ul său.

În ciuda faptului că au apărut îngrijorări că această tehnologie ar putea fi folosită pentru a răspândi dezinformare politică, la Hollywood, aceasta oferă posibilitatea ca actorii care nu se mai află în viață să apară în continuare în producții. Această tehnologie a fost deja utilizată în producții derivate din seria „Star Wars”, pentru a prezenta versiuni mai tinere ale actorilor.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...