Haosul Brexitului, prelungit pe termen nedefinit. Ce a sugerat Donald Tusk

Claudiu Surmei 05.04.2019, 13:02
Haosul Brexitului, prelungit pe termen nedefinit. Ce a sugerat Donald Tusk

Premierul Marii Britanii i-a cerut președintelui Consiliului European, Donald Tusk, amânarea retragerii din UE până pe 30 iunie.
Theresa May a declarat că dacă un acord va fi aprobat până la această dată, britanicii vor propune ca extinderea Brexit să se încheie mai devreme.

Marea Britanie propune ca această perioadă să se încheie pe 30 iunie 2019″, i-a transmis premierul britanic președintelui Consiliului European prin intermediul unei scrisori.

„Guvernul ar putea să aprobe o perioadă pentru ratificare, care să permită marii Britanii săs e retragă din Uniunea Europeană până la 23 mai 2019 și astfel să nu participe la alegerile pentru Parlamentul European, însă va continua să facă pregătiri respectabile pentru aceste alegeri, în condițiile în care acest lucru nu se va întâmpla”, a declarat Theresa May.

Brexit. Donald Tusk propune o prelungire „flexibilă”

Un oficial european a declarat că președintele Consiliului European, Donald Tusk, ia în considerare o amânare a Brexitului cu 12 luni, menționând că prelungirea ar trebui să fie una „flexibilă.” Până acum, acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană a fost respins de 3 ori de Camera Comunelor.

Situația în care se află acum Marea Britanie a creat tensiuni între politicienii de la Londra. Chris Heaton-Harris, secretar de stat în Ministerul Brexitului, a demisionat după ce și-a exprimat dezacordul față de cererea premierului britanic de a amâna din nou ieșirea din UE.

„Am votat în mod constant în Parlament ca noi să părăsim Uniunea Europeană la 29 martie. Cred profund că ar fi trebuit să onorăm rezultatul referendumului din 2016 şi să plecăm la această dată”, a postat Chris Heaton-Harris pe contul personal de Twitter după ce a demisionat.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe