Flavius Stoican nu mai este antrenorul lui Dinamo. Jucătorii nu sunt de acord cu decizia conducătorilor și se pregătesc de grevă

Sorin Barbu 08.03.2022, 13:19
Flavius Stoican nu mai este antrenorul lui Dinamo. Jucătorii nu sunt de acord cu decizia conducătorilor și se pregătesc de grevă

Lovitură la Dinamo! Flavius Stoican a plecat de la echipa din „Ștefan cel Mare”. Playsport.ro a aflat că antrenorul și-a luat rămas bun de la jucători și a părăsit deja din cantonamentul de la Săftica. Fanii s-au înțeles deja să vină Dusan Uhrin, dar situația nu este clară. Jucătorii s-au înfuriat și amenință cu greva dacă nu se întoarce Stoican.

UPDATE 13.20, EXCLUSIV PLAYSPORT.RO: Situația la Dinamo este explozivă. Jucătorii s-au supărat când au fost anunțați de conducători că Flavius Stoican a plecat de la echipă și au amenințat că intră în grevă. Antrenorul are încă încrederea lui Iuliu Mureșan și a fost impresionat de gestul fotbaliștilor.

Știrea inițială

Flavius Stoican a plecat de la Dinamo

Dinamo a rămas fără antrenor! Înfrângerea din partida cu CFR Cluj i-a fost fatală lui Flavius Stoican. Playsport.ro a aflat că tehnicianul s-a despărțit de echipă, după o discuție cu cei din conducerea clubului. S-a ajuns de comun acord la o înțelegere pentru o reziliere amicală a contractului.

Stoican și-a luat bagajele, i-a anunțat pe jucători decizia și a părăsit deja din cantonamentul de la Săftica. Plecarea lui a fost cumva anunțată de discursul de la finalul partidei cu CFR Cluj, pierdută cu 4-1.

„E greu să joci împotriva CFR-ului și 11 contra 11. CFR a profitat de omul în plus, asta se datorează echipei lor puternice. CFR a profitat la maxim de această situație, noi trebuie să învățăm din aceste greșeli.

Se repetă aceste eliminări, trebuie să fim mai responsabili”, a spus Stoican, supărat că Steliano Filip a fost eliminat.

Noul antrenor al echipei va fi Dusan Uhrin

Flavius Stoican a condus-o pe Dinamo în opt meciuri oficiale, iar bilanțul său este următorul: o victorie, două remize și cinci înfrângeri. Singura victorie a fost în duelul cu Gaz Metan 4-0. La finalul celor 30 de etape din sezonul regulat, echipa se află pe loc de baraj și ocupă poziția 14, cu 17 puncte. Va începe partidele din play-out cu 9 puncte.

Noul antrenor al formației va fi Dusah Uhrin. Cehul este liber de contract de aproape opt luni, după despărțirea de Dinamo din luna iulie. El a mai condus echipa în două mandate: august 2019 – martie 2020 și aprilie 2021 – iulie 2021.

În mandatele precedente a stat pe bancă în 36 de meciuri. Cu el la timonă, Dinamo a câștigat 17 meciuri, a remizat de șapte ori și a suferit 12 înfrângeri. El a fost convins să se întoarcă la echipă de fanii din DDB, asociația care deține acțiuni la clubul din „Ștefan cel Mare”.

Cifrele lui Dinamo din primele 30 de etape arată foarte rău. Echipa a câștigat doar 4 partide, a obținut 5 rezultate de egalitate și a înregistrat 21 de înfrângeri. A marcat doar 24 de goluri și a încasat 66, având cea mai slabă apărare din prima ligă. Câinii sunt și foarte nervoși au primit 88 de cartonașe galbene și 8 roșii.

Urmăriți Impact.ro și pe