BREAKING! Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat din funcție. Nelu Tătaru, numit în locul lui. Când depune jurământul

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Informațiile de la aceată oră arată că ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia.

Update, ora 14.12. Klaus Iohannis a decis să aprobe propunerea lui Ludovic Orban ca Nelu Tătaru să-l înlocuiască pe demisionarul Victor Costache în funcția de Ministru al Sănătății. ”Domnul Tătaru cunoaște realitățile din domeniul sanitar, știe ce are de făcut acum în lupta cu acest inamic invizibil, virusul. Va depune jurământul în decursul acestei zile. Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire pentru domnul Tătaru”, a fost declarația președintelui României.

Update 10:34- Declarația lui Ludovic Orban, despre demisia lui Victor Costache. Acesta spune că îl propune pentru funcție pe Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății și cel care a fost unul din cele mai vizibile personaje a luptei împotriva epidemiei de COVID-10, încă din primele zile, alături de Raed Arafat.

Din informațiile vehiculate în mass-media, Ludovic Orban ar fi fost cel care a regizat demisia lui Victor Costache.

„Am luat act de această demisie, îi voi transmite această demisie Președintelui Klaus Iohannis. Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de măsuri benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, dar o înțeleg.

Îi voi propune domnului Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru al Sănătății, pe domnul Nelu Tătaru. (….) Stăpânește foarte bine procedurile, el se află acum la Suceava, urmând să revină în București pentru a discuta toate detaliile”, a declarat joi, premierul României.

Ministrul Sănătății, Victor Costache și-a dat demisia

Nu se cunosc deocamdată mai multe informații privitoare la motivul pentru care Victor Costache a demisionat din cadrul Guvernului, în plină pandemie de COVID-19. Decizia vine după ce Ministrul Sănătății a anunţat miercuri că toţi bucureştenii ar putea fi testaţi pentru coronavirus, transmite Mediafax.

„Am vorbit cu profesorul Streinu Cercel, vrem să implementăm un program de testare în masă, pe modelul altor ţări, al cetăţenilor din Bucureşti. Se va face prin echipe mobile de testare door to door, din uşă în uşă. Necesarul este de minim 2 milioane, maxim 5 milioane de teste. 180.000 de teste vor ajunge în România până la finalul acestei săptămâni”, a explicat Victor Costache la România TV.

Potrivit procedurilor, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății urmează să ocupe poziția de Ministru interimar. Ludovic Orban urmează să facă declarații joi, cu privire la acest aspect.

Cine este Victor Costache

Chirurgul cardiac Victor Costache are 45 de ani și a activat în cadrul Clinicii Polisano din Sibiu. După numeroși ani în care a lucrat în spitale din străinătate (Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania, Quebec), Victor Costache s-a întors în România, la Sibiu, unde a realizat intervenții chirurgicale în premieră în țară.

Potrivit CV-ului său, Victor Costache are la activ peste 800 de intervenții ca prim operator (bypass coronarian , înlocuirea valvei aortice , chirurgie aortă ascendentă , chirurgie valvă mitrală , suport circulator , transplant inimă şi pulmonar) şi mai mult de 1700 intervenţii de chirurgie cardiacă ca şi operator secund.

 

Știre în curs de actualizare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI