Brăila va avea parte de o investiție colosală. Un dezvoltator imobiliar de succes va construi un parc logistic de 25 de milioane de euro

Elena Avramescu 14.09.2021, 13:30
Brăila va avea parte de o investiție colosală. Un dezvoltator imobiliar de succes va construi un parc logistic de 25 de milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar Element Industrial urmează să demareze proiectul logistic ELI Park Brăila, find vorba despre o investiţie de peste 25 milioane de euro, pe un teren de 11 hectare din Zona Liberă Brăila.

Parc logistic de 25 de milioane de euro la Brăila

Acest proiect logistic se află localizat pe un teren de 11 hectare din Zona Liberă Brăila. În plus, s-a spus că Element Industrial planifică dezvoltarea în trei faze a unui parc logistic cu suprafaţa brută totală de 50.000 de metri pătraţi. Acets concept este flexibil şi modular, mai precis este extrem de adaptat cererii din zonă.

Unităţile minime închiriabile pornesc de la 850 de metri pătraţi, astfel că fiecare deservită de un dock şi un drive-in, o zonă de birouri, dar şi de locuri de parcare dedicate. În plus, localizarea la intrarea în oraş, foarte aproape de centură și aduce un plus conceptului ”in-city”, parcul putând fi atât o opţiune pentru distribuţia regională, cât şi una ”last-mile”.

Parc logistic de 25 de milioane de euro la Braila
Parc logistic de 25 de milioane de euro la Braila

Am primit de curând autorizaţia de construire pentru prima fază, de 10.000 metri pătraţi, o opţiune excelentă pentru distribuţie, producţie sau logistică, cu acces direct la E584. Brăila are toate avantajele de care o afacere are nevoie: poziţionare în nod rutiero-naval, forţă de muncă, deschiderea dată de podul peste Dunăre şi, nu în ultimul rând, autorităţi locale care fac toate eforturile pentru atragerea investitorilor în zonă, a declarat Andrei Jerca, managing director, Element Industrial.

Pe lângă asta, se pare că Parcul logistic ELI Park Brăila urmează să fie construit la standarde de clasă A, iar viitorii chiriaşi vor beneficia de specificaţii tehnice precum: înălţime liberă de depozitare de 10,5 metri, o uşă de încărcare/descărcare la fiecare 800 metri pătraţi de hală, spaţii generoase de manevră pentru camioane (35 m truck court) şi locuri numeroase de parcare. Pentru fazele ulterioare sunt vizate şi construcţii personalizate tip built to suit.