Boris Johnson glumește la petreceri. ”Îndepărtarea mea a fost o mare înscenare”

Mihnea Tălău 01.08.2022, 12:55
Boris Johnson glumește la petreceri. ”Îndepărtarea mea a fost o mare înscenare”

Boris Johnson a glumit spunând că înlăturarea sa din funcția de prim-ministru britanic a fost „cea mai mare înscenare de la Tapiseria Bayeux”, o pânză uriașă brodată care datează de aproape un mileniu.

”Dezastrele pot duce la noi oportunități”

Johnson, care va părăsi Downing Street pe 6 septembrie după ce a fost înlăturat de colegii din Partidul Conservator, a făcut aceste remarci în timpul unei petreceri organizate sâmbătă pentru a marca căsătoria sa, care a avut loc în mai 2021 și a avut o participare limitată din cauza regulilor COVID-19, scrie Politico.

În timpul sărbătorii de la Daylesford House din Cotswolds, Johnson a glumit, de asemenea, că a primit „mase de scrisori de demisie, majoritatea de la familia mea cea mai apropiată”, potrivit The Times.

„Există multe oportunități, care duc la dezastre, iar dezastrele pot duce la noi oportunități, inclusiv la oportunități pentru noi dezastre”, a glumit Johnson în timpul discursului său, potrivit ziarului britanic.

Potrivit The Sun, cuplul a dansat pentru prima dată pe melodia clasică de karaoke a lui Neil Diamond, „Sweet Caroline”, un imn neoficial al fanilor de fotbal din Anglia în timpul turneului Euro 2020 și, probabil, și un tribut adus numelui complet al lui Carrie, Caroline.

Boris Johnson s-a insurat in secret in acest weekend. Trecutul de veritabil Casanova al premierului Marii Britanii

El rămâne în funcția de premier până la alegerea unui nou șef al partidului

Premierul a fost forțat să demisioneze la începutul lunii iulie, după ce indignarea tot mai mare a conservatorilor l-a copleșit în cele din urmă pe Johnson pentru rolul său într-un scandal în care a fost implicat unul dintre aliații săi cheie, Chris Pincher, care a demisionat dintr-un rol guvernamental pe fondul acuzațiilor de comportament sexual neadecvat.

Boris Johnson și-a anunțat pe 7 iulie demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, ceea ce atrage automat și pierderea fotoliului de prim-ministru. El a declarat atunci că va rămâne în funcția de premier până la alegerea unui nou șef al partidului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...