Boris Johnson a avertizat. „O invadare a Ucrainei ar putea avea loc în următoarele 48 de ore”

Beatrice Dumitru 14.02.2022, 16:58
Boris Johnson a avertizat. „O invadare a Ucrainei ar putea avea loc în următoarele 48 de ore”

Boris Johnson a spus că va depune eforturi diplomatice imense în zilele următoare, inclusiv menținând legătura cu președintele american Joe Biden, pentru a dezamorsa criza din Ucraina. Acesta a afirmat că sunt semne clare care arată că Moscova se pregătește să invadeze această țară.

Boris Johnson îndeamnă Rusia să evite o invazie „dezastruoasă”

În timpul unei vizitei în Scoția, pemierul Marii Britanii Boris Johnson spune că există trupe în masa la granița cu Ucraina și tot felul de alte semne care arată că sunt pregătiri serioase pentru o invadare a Ucrainei.

Boris Johnson cere mai mult dialog și îndeamnă Rusia să evite o invazie „dezastruoasă”. SUA au avertizat că o invazie a Uncrainei poate avea loc în orice zi, lucru cu care este de acord și premierul britanic, care se raportează la desfășurarea trupelor ruse la granița fostei țări sovietice.

 Boris Johnson a avertizat. „O invadare a Ucrainei ar putea avea loc în următoarele 48 de ore”
SUA susține că Rusia va invada Ucraina.

Semnele arată, aşa cum a spus preşedintele american Joe Biden, cel puţin că pregătesc ceva care ar putea avea loc în următoarele 48 de ore”, a declarat Boris Johnson pentru Sky News.

Premierul britanic susține că „dovezile sunt destul de clare” că Rusia plănuiește un atac și este „o situație foarte, foarte periculoasă, dificilă”. De asemenea, acesta îl îndeamnă pe Vladimir Putin să renunțe „Mai este timp ca președintele rus să facă un pas înapoi”.

„Viitoarea aderare a Ucrainei la NATO nu poate fi negocită”

Boris Johnson a precizat că viitoarea aderare a Ucrainei la NATO nu poate fi negocită ca parte a eforturilor liderilor occidentali de a pune capăt conflictului dintre Ucraina  și Rusia.

Cred că este foarte important să avem o conversație, dar ceea ce nu putem face este să dăm la schimb drepturile suverane ale ucrainenilor care aspiră la aderarea la NATO. Acesta este ceva care a fost un câștig masiv pentru lumea noastră. Nu putem negocia asta. Este pentru poporul ucrainean”, a adăugat premierul Marii Britanii.

Acesta este de părere că Occindetul trebuie să arăte un front unit atunci când vine vorba de sancțiuni economice împotriva Rusiei. Boris Johnson și Joe Biden vor discuta în această seară despre criza din Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...