Bombă în politica românească. Diana Șoșoacă vrea să candideze la prezidenţiale

Iancu Andreea 26.09.2021, 15:35
Bombă în politica românească. Diana Șoșoacă vrea să candideze la prezidenţiale

O veste neașteptată a fost anunțată de către George Simion, unul dintre liderii AUR. Politicianul susține că Diana Șoșoacă vrea să candideze la prezidențiale, după încheierea mandatului lui Klaus Iohannis. Totodată, George Simion a dezvăluit și care este opinia sa privind o posibilă candidatură la funcția de președinte al României.

Diana Șoșoacă vrea să candideze la prezidențiale. „Tu o să fii noul președinte al României”

În cadrul unei emisiuni politice, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024, dezvăluind faptul că Diana Șoșoacă ar vrea să candideze la prezidențiale. Politicianul susține că fosta membră AUR este încurajată să încerce să devină noul președinte al României. Astfel, Simion consideră că Șoșoacă ar putea fi unul dintre candidații alegerilor de la alegerile viitoare. Totuși, acesta nu considera ca fiabilă această opțiune, însă este de părere că fiecare poate să se lase convins de cei din jur.

Dianei mulţi i-au şoptit din jurul ei «Tu o să fii noul preşedinte al României, tu trebuie să fii acolo». S-ar putea să fie candidat, a declarat George Simion.

Diana Șoșoacă vrea să candideze la prezidențiale
George Simion, liderul AUR

Motivul pentru care Șoșoacă a fost scoasă din partidul AUR

Deși a ajuns în Parlamentul României pe listele AUR, Diana Șoșoacă și liderii alianței politice au avut un conflict, care s-a terminat cu eliminarea politicianului din partid. Bogdan Teodorescu susținea că de vină ar fi fost discursul mult prea agresiv al Dianei Șoșoacă, cu care partidul nu se mai identifică.

Eu cred că doamna Şoşoacă este acum pe persoană fizică, pentru că partidul pe listele căruia a intrat în Parlament, AUR, s-a decis să joace o carte mai domoală. Această carte porneşte de la dorinţa lor de a rezista în aceşti patru ani de opoziţie şi de a deveni un actor semnificativ la alegerile din 2024. Au ajuns la concluzia că zona turbulentă de comunicare a doamnei Şoşoacă poate să le afecteze credibilitatea pe termen mediu şi lung. Încearcă să domolească accesele prea stridente de comunicare pe care doamna senator Şoşoacă le avea. Dânsa a ajuns în postura de independent oarecum împinsă de colegii săi de partid, a spus Bogdan Teodorescu.

George Simion, candidat la funcția de președinte al României?

Liderul AUR a fost întrebat inclusiv despre posibilitatea de a candida chiar el și alegerile prezidențiale în 2024, iar răspunsul deputatului a fost unul care a surprins. Politicianul susține că acesta nu este scopul său politic, însă își dorește să descopere oamenii calificați pentru acest post, pe care să îi încurajeze să intre în lupta pentru fotoliul de la Cotroceni. Totuși, în cazul în care persoanele demne de această funcție nu se vor regăsi printre membrii AUR, atunci George Simion susține că nu va refuza poziția de candidat din partea partidului pe care îl reprezintă.

Nu este scopul meu politic să ajung preşedintele României. Dacă nu se vor găsi alţi oameni mai buni, pe care noi îi căutăm şi încercăm să-i îndemnăm, să-i împingem de la spate, să le facem reclamă, să îi propunem ca nume, dacă nu se vor găsi oameni dispuşi să intre în luptă, cu siguranţă eu nu refuz o luptă, oricât o fi de grea, a declarat Goerge Simion la Prima TV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...