”Bogățiile” ANAF, la licitație: când cumperi aur, argint și pietre prețioase la licitație, de unde

Gabriel Peneș 10.11.2022, 10:16
”Bogățiile” ANAF, la licitație: când cumperi aur, argint și pietre prețioase la licitație, de unde

”Bogățiile” ANAF, la licitație. Românii pot cumpăra, la licitațiile organizate de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală, diverse bunuri mobile și imobile scoase la vânzare pentru recuperarea unor datorii către stat. Dacă cele legate de locuințe sau mașini sunt binecunoscute, trebuie să știi că ai ocazia să cumperi și metale sau pietre prețioase la prețuri avantajoase, licitațiile urmând a fi organizate în această lună.

”Bogățiile” ANAF, la licitație

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale. Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează, în perioada imediat următoare, licitaţii publice pentru vânzarea de obiecte din metale şi/sau pietre preţioase care au un preţ cumulat de pornire a licitaţiilor de aproape două milioane de lei, a anunţat, miercuri instituţia, pe site-ul oficial.

Pentru licitaţiile care se vor organiza în Bucureşti, la sediul ANAF, în data de 23 noiembrie 2022, preţul total de pornire a licitaţiilor pentru 34 de gropuri care cuprind obiecte din aur, argint şi pietre preţioase este de peste 1,5 milioane de lei.

Când cumperi aur, argint și pietre prețioase la licitație, de unde

De asemenea, astfel de acţiuni de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului prin licitaţie publică vor avea loc şi în Târgu Jiu sau Braşov.

În data de 14 noiembrie 2022, la sediul Serviciului teritorial de valorificare bunuri nr. 4 din localitatea Târgu Jiu se va desfăşura o licitaţie pentru valorificarea unui grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 9.418,43 lei.

În 16 noiembrie 2022, la sediul Serviciului teritorial de valorificare bunuri din localitatea Braşov se va organiza licitaţie pentru valorificarea a două gropuri, un grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 65.078,22 lei şi un grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 326.647,03 lei.

Anunţurile se găsesc pe portalul ANAF, la rubrica INFO ANAF/Anunţuri/Valorificare bunuri din proprietatea privată a statului şi cuprind toate informaţiile necesare înscrierii la licitaţie.

Luna trecută, ANAF a anunțat că vinde două autoturisme ce au aparținut Elenei Udrea. Acestea au fost sechestrate în dosarul Gala Bute. Fostul ministru a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, iar statul face acum tot posibilul să recupereze măcar o parte din prejudiciul stabilit de instanță în acest dosar. Este vorba despre nu mai puțin de 9,1 milioane lei.

Cu toate că vehiculele sunt destul de vechi, Fiscul vrea 37.971 de lei pentru un Mercedes Benz S500 și 35.368 de lei pentru Fiat 500. Prima mașină a fost fabricată în anul 2005, are 201.418 de kilometri parcurși, este pe benzină, are cutie de viteze automată și are o culoare neagră. Cea de-a doua a fost fabricată în anul 2012, are 70.547 de kilometri parcurși, este tot pe benzină, are cutie de viteze automată și este de culoare albă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....