Bogații petrolului ar putea sa își petreacă vacanțele în România. Un avion a adus azi, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, câțiva din cei mai mari touroperatori din Kazahstan

Ioana Constantin 17.09.2021, 16:30
Bogații petrolului ar putea sa își petreacă vacanțele în România. Un avion a adus azi, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, câțiva din cei mai mari touroperatori din Kazahstan

Bogații petrolului din Kazahstan ar putea să își petreacă vacanțele în România, pe tărâmul lui Dracula, pe litoral sau în Delta Dunării. Mai multe agenții de turism din Kazakhstan testează zilele acestea destinațiile româneștii. Daca le place își vor trimite turiștii cu avioane charter din vara viitoare, însă până atunci agențiile locale trebuie să-i convingă că țara noastră merită vizitată. Un avion a adus azi pe aeroportul Mihail Kogalniceanu câțiva din cei mai mari touroperatori din Kazahstan, care vor sta o săptămână în România.

Bogații petrolului ar putea sa își petreacă vacanțele în România

Info tripul se desfășoară în perioada 17 – 23 septembrie, agenția de turism turoperatoare Mistral Tours & Events. Vorbim despre un proiect de promovare a destinației Constanța/ Mamaia/ Dobrogea/ România, cu un număr de 9 reprezentanți ai unor agenții turoperatoare din Kazakhstan, specializate în Outgoing.

Proiectul Mistral „Discover România” cuprinde vizite de cunoaștere și informare după următorul program: 2 nopți pe Litoral ( Constanța/Mamaia și Sud Litoral), o noapte în Delta Dunării , o noapte în Sinaia, o noapte în Poiana Brașov și o noapte în București, perioadă în care includem vizite de Hoteluri, atracții locale, orase și stațiuni.

Este pentru prima oară în ultimii 3o de ani când reprezentanţi ai unor touroperatori importanţi din Astana, capitala statului Kazahstan vin să vadă hotelurile şi ce avem de oferit la munte, în Deltă și la mare pentru a ne include în cataloagele turistice. Vor fi ghidați în România de un conațional din Republica Moldova care-i va duce timp de 7 zile în cele mai frumoase locuri. Iar misiunea nu este deloc ușoară.

Bogatii petrolului ar putea sa isi petreaca vacantele in Romania
Infotrip Constanta

Facem parte din două lumi, ca și cultură, diversă, dar să știți că în ultimul timp aceste culturi se apropie între ele. Vrem să arătăm ce este mai frumos în România. Avem un potențial enorm. Am adus cu noi aceste companii pe care le-am selecționat. Este primul pas ca să facem acest pod între două culturi, între două continente. Sperăm să avem un rezultat pozitiv. Noi mizăm mult pe concepția de a nu avea cuvântul NU în oferta românilor. Și sperăm că România nu va spune NU, niciodată turismului în general, a declarat Andrei Baculea, organizatorul turului în România.

Turiştii kazahi preferă hotelurile de patru și cinci stele, modernizate sau noi, cu piscină proprie şi aflate în imediata vecinătate a plajei, așa cum se întamplă în Mamaia şi Mamaia Nord. De regulă, aleg servicii cu demipensiune.

Agențiile touroperatoare din Kazahstan caută o destinație nouă. Ei sunt obișnuiti să meargă în Turcia sau alte țări, dar nu România și de asta facem acest infotrip. Să nu uităm că vorbim de turisti kazahi cu bugete foarte mari de vacanță, turiști care călătoresc cu familii extinse, de multe ori poate două familii reușesc să ocupe un avion întreg. Este un detaliu foarte important. Am selectat destinații și atracții de 4 și 5 stele. Începem cu marea, vizităm hoteluri și atracții în Delta Dunării și vom pleca apoi în zona montană, Poiana Brașov, Sinaia si ajungem în final la București, a spus Corina Martin, agent de turism.

Bogatii petrolului ar putea sa isi petreaca vacantele in Romania
Vacante in Romania

Când vine vorba de munte, turiștii din Kazahstan ar vrea să vadă trasee turistice și sunt mari amatori de istorie și obiceiuri locale. Primul călător care ne-a vizitat țara este chiar ambasadorul kazah la București. Touroperatorii prezenţi de azi în țara noastră au cea mai mare experienţă pe piaţa turistica din Kazahstan, în prezent operând doar pe Grecia şi Turcia.

România vizează, în principal, turişti din Kazahstan cu venituri peste medie. De aceea gazdele vor prezenta numai hoteluri de patru şi cinci stele, atât în regim all-inclusive, cât şi doar cu mic dejun. Ofertele sunt diversificate pentru familii, cât şi pentru cei care vin la distracţie.

Suntem pregatiti, avem un hotel proaspăt renovat ridicat la standardul de 4 stele cu absolut tot ce și-ar putea dori un oaspete în hotel. Pe lângă hotel avem de oferit și oaspeții pot să vadă multe lucruri interesante. Ne aflăm în inima orașului vechi, deci vor avea multe lucruri interesante de descoperit, a spus și Ruxandra Dima, manager hotel.

Organizatorii spera că după acest infotrip, agenții de turism kazahi vor introduce România cu Litoralul, cu Delta Dunării și cu muntele în cataloagele lor și ar putea începe să trimită grupuri chiar din anul următor. Din păcate, la ora actuală România nu derulează o campanie puternică de promovare turistică în Kazahstan, deşi acest stat are o mulțime de locuitori amatori de concedii în străinătate.

Urmăriți Impact.ro și pe