EXCLUSIV

Bodo de la Proconsul, măsură drastică la clubul său pentru tineri, după scumpirea curentului: „A trebuit să venim cu mulți bani de acasă”

Ana Maria Păsat 08.12.2022, 19:38

După ce el și soția lui au luat fonduri europene de zeci de mii de euro și au investit inițial banii într-un atelier pentru copii, Bodo și Loredana au deschis, tot la Dobrești, un club și pentru tineri. Cei doi soți sunt însă nevoiți ca pe perioada iernii să ia măsuri pentru a evita facturile uriașe, pe care nu le pot plăti cu bani aduși de acasă, potrivit mărturisirilor făcute de artist în exclusivitate pentru Impact.ro.

”Micuții fac diverse activități și nu plătesc nicio taxă”

În urmă cu mai bine de doi ani, Bogdan Marin, alias Bodo, solistul trupei Proconsul, și soția lui, Loredana, au decis să părăsească agitația din Capitală și să se mute împreună cu cei doi băieți la curte, într-o comună din județul Argeș, Dobrești, situată la 40 de kilometri de Pitești. Din dorința de a ajuta comunitatea de acolo, cei doi soți au deschis un atelier de lucru pentru copii, după ce au închiriat locul pe care se afla fosta discotecă din sat, iar vara trecută și un club pentru tineri.

Micuții fac diverse activități și nu plătesc nicio taxă, în timp ce tinerii au posibilitatea să mănânce și să socializeze la club, și totul pe gratis: „Clubul 43, un club pentru adolescenți, care nu se mai regăsesc printre jucării, este cel de-al doilea copil al nostru, după Atelierul de jucării. Deasupra le-am făcut tinerilor o cameră de 70 metri pătrați unde se întâlnesc, socializează. Au masă de ping-pong, darts, console de joc pentru playstation. Le-am oferit ocazia să nu mai piardă timpul prin alte părți. Noi funcționăm doar prin donații, totul e gratis. Din dorința de a ajuta tinerii, Loredana a venit cu ideea aceasta”, ne-a declarat artistul, pentru Impact.ro.

Ce măsură drastică a fost nevoit să ia pentru a face economie la curent

La doar câteva luni de la inaugurare, Bodo și soția lui se văd însă nevoiți ca pe perioada iernii să-și reducă activitatea, pentru a face economii în ceea ce privește curentul electric, pentru a evita astfel facturile uriașe, pe care însă nu le pot plăti cu bani aduși de acasă: „În loc să facem la două zile, facem de două ori pe săptămână. Am rărit întâlnirile, din cauza faptului că momentan ne încălzim cu curent electric și e destul de scump. Noi funcționăm numai din donații și fiind un ONG, nu avem niciun venit, nu putem să suportăm facturile mari care vin la curent. Știm de anul trecut că nu ne permitem. A trebuit să venim cu mulți bani de acasă și nu avem nici acasă tot timpul. Mergem înainte, vedem cum facem să fie bine. Încerc toate posibilitățile, dar nu pot pune presiune pe nimeni. Noi am comunicat, suntem vizibili cu tot ce facem. Dar nu găsesc sponsorizări. E foarte dificil”, a declarat Bodo pentru Impact.ro.

Contract cu Banca de alimente

În ciuda actualei crize economice, Bodo și soția lui au găsit însă soluția de a aduna tinerii și copiii la masă, de două ori pe săptămână: „Nu ne cramponăm, luăm sprijin din orice zonă. De exemplu, acum avem un contract cu Banca de alimente din București. O dată pe săptămână, eu merg acolo și umplu mașina de bunătățuri, vin cu ele la Dobrești, se consumă tot. Copiii care vin la atelier în acea săptămână, miercurea și vinerea, beneficiază de acestea. Face Loredana niște mese grozave, mâncăm, ne distrăm, altfel vorbești cu burtica plină. Primim în principal dulciuri, snaks-uri, iaurturi multe și bune, cu fructe, cu cereale, pe partea de lactate, pe care copiii nu o agreează foarte tare”, ne-a mai spus solistul trupei Proconsul, fostul ginere al lui Traian Băsescu.

Urmăriți Impact.ro și pe