Boala neștiută pe care o are Adrian Despot. Când au apărut primele semne

Ana-Maria Tudor 05.06.2023, 12:00
Boala neștiută pe care o are Adrian Despot. Când au apărut primele semne

Adrian Despot, în vârstă de 47 de ani, este unul dintre cei mai renumiți artiști și producători muzicali din România. Cariera sa în industria muzicală a început prin participarea la o emisiune TV și a cunoscut succesul alături de formația Vița de Vie. Recent, artistul a discutat despre boala pe care o are și care i-a afectat viața încă din adolescență.

De ce boală suferă Adrian Despot

Adrian Despot a manifestat pasiune pentru muzică încă de la o vârstă fragedă, alegând să urmeze studii în acest domeniu. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, la secția de Pedagogie, unde și-a dezvoltat cunoștințele și abilitățile muzicale. De asemenea, el a urmat cursurile SAE Institute (School of Audio Engineering) din orașul Köln, Germania, pentru a-și perfecționa cunoștințele în domeniul tehnicilor de înregistrare și producție audio.

În anul 1995, Adrian Despot a participat la emisiunea „Școala Vedetelor”, un format care căuta să descopere noi talente. Datorită talentului și carismei sale, a fost selectat și s-a alăturat formației proaspăt înființate, Vița de Vie. Marele lor succes a venit în anul 1999, odată cu lansarea albumului „Fenomental”. De-a lungul timpului, formația a lansat mai multe albume extrem de apreciate de public, devenind un reper important în peisajul muzicii rock din România.

Adrian Despot a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, unde a vorbit deschis despre lupta sa cu boală care l-a afectat încă din adolescență. Artistul a dezvăluit că primele semne ale depresiei au apărut în clasa a IX-a, dar s-au intensificat odată cu dobândirea succesului, pe care a avut dificultăți în a-l gestiona. În acea perioadă, camera sa din apartamentul părinților a devenit refugiul său.

„Când am avut prima emisiune în 1995, de a doua zi, oamenii se uitau la mine pe stradă și eu nu eram pregătit pentru lucrul ăsta. Atunci, depresiile și angoasele mele au explodat. În camera aceea extrem de mică, eram eu, cu chitara, în universal meu. Nu aveam nevoie de faimă, nu aveam nevoie de bani, nu voiam să fiu artist, nu căutam toate lucrurile acestea.”, a mărturisit Adrian Despot.

Cum își controlează artistul depresia

De-a lungul timpului, Adrian Despot a învățat să gestioneze într-o oarecare măsură această boală, însă nu a reușit să o depășească complet. Artistul a mărturisit că se confruntă încă și în prezent cu episoade de depresie.

„Nu m-am documentat legat de depresie, pentru că, într-o oarecare măsură, sunt dependent de ea, în sensul că mă ajută efervescența ei, din punct de vedere creativ. Pe de altă parte, oricât de trecut prin depresie, de-a lungul timpului sunt și oricât de poate bun sfătuitor sunt în a scăpa de ea, realizez că depresia este că un vierme de care nu scapi niciodată. Sunt perioade în care intră într-o stare latentă, dar, din când în când, se trezește la viață, iar, în momentul în care se trezește la viață, oricât de mult ai știi tu despre ea și ce ar trebui să faci, și cum să o eviți, și cum să o pui la somn, ea e acolo. Chiar azi dimineață, în timp ce mă plimbam cu cățelul, mă gândeam, dacă nu cumva, câteodată, am eu nevoie de ea și o trezesc, pentru a mă simți poate special sau poate a mă simți mai viu decât sunt în momentul respectiv”, a spus artistul.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe