BMW și Mercedes-Benz vor să vândă platforma Share Now. Companiile au semnat deja un acord cu grupul Stellantis

Bogdan Bârliga 03.05.2022, 15:41
BMW și Mercedes-Benz vor să vândă platforma Share Now. Companiile au semnat deja un acord cu grupul Stellantis

Mercedes-Benz şi BMW Group intenţionează să vândă Share Now către grupul Stellantis. Cele trei companii au semnat un acord în acest sens şi au convenit să nu dezvăluie detaliile tranzacţiei.

Pentru ca această tranzacție să fie finalizată este nevoie de acordul autorităţile antitrust din acest domeniu.

De ce renunță BMW și Mercedes-Benz la Share Now

Share Now a fost înfiinţată în 2019 în sistem free-floating şi combina platformele car2go (dezvoltat de Daimler AG) şi DriveNow ( din portofoliul BMW Group).

Vânzarea filialei de car-sharing contribuie la realinierea societăţilor joint-venture-urilor de mobilitate și în viitor  acţionarii intenţionează să se concentreze pe alte domenii.

Este vorba de mobilitatea digitală multiplă (Free Now) şi serviciile digitale legate de încărcarea automobilelor electrice (Charge Now).

Odată cu achiziţionarea Share Now, filiala de mobilitate a Stellantis, Free2move, ar avea oportunitatea de a extinde suplimentar oferta de car-sharing în Europa.

Peste 180.000 de vehicule disponibile prin Free Now

Free Now oferă acces la aproape 180.000 de automobile în peste 150 de oraşe prin intermediul reţelei sale de parteneri. Utilizatorii pot ajunge la cea mai mare selecţie de vehicule din Europa, de la scutere electrice la biciclete electrice, mopede electrice şi car sharing până la taxiuri şi automobile cu şofer.

Integrarea tot mai mare a transportului public şi implementarea unui buget de mobilitate anul trecut demonstrează perspectiva de creştere vizată a aplicaţiei de mobilitate multimodală.

În 2021 Free Now a înregistrat cifre puternice de creştere în sectorul multimodal (trotinete electrice, biciclete electrice, mopede electrice şi car-sharing)  şi a reuşit aproape să tripleze numărul de tranzacţii faţă de anul precedent.

În acest an se oferă noi posibilități în domeniul car-sharing prin integrarea SIXT share, Miles şi Share Now în aplicaţie.

Extinderea rețelei Charge Now

Digital Charging Solutions GmbH (DCS), care se află în spatele mărcii Charge Now, reuneşte conducători de automobile electrice şi operatori de staţii de încărcare din 31 de ţări europene. Compania oferă servicii digitale ca soluţii white label (produse sau servicii care au fost concepute şi aprobate de o companie, astfel încât să poată fi vândute unui concern), de la acces vast la infrastructura de încărcare a peste 300.000 de puncte de încărcare din Europa până la facturarea completă.

În prezent, DCS acoperă mai mult de 85% din serviciile de încărcare din Europa – mai mult decât orice alt furnizor. De asemenea, prin Charge Now for Business, DCS oferă software-ul pentru gestionarea flotelor de maşini electrice.

În primul trimestru al anului 2022 a fost stabilit un acord de cooperare cu HERE, platforma pentru date şi tehnologie, precum şi parteneriatul cu smart şi ABB-E-Mobility.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...