Bloomberg: Mănăstirile din Bucovina, în topul destinațiilor de turism pentru anul 2022

Elena Avramescu 05.01.2022, 14:13
Bloomberg: Mănăstirile din Bucovina, în topul destinațiilor de turism pentru anul 2022

Reușită uriașă pentru Mănăstirile din Bucovina, care au fost incluse de agenția americană Bloomberg în topul destinațiilor de turism pentru anul 2022. Astfel că Bloomberg a publicat recent la rubrica de turism un top cu 25 de destinații recomandate pentru acest an, iar printre acestea găsim mai multe locații superbe din România.

Mănăstirile din Bucovina, în topul destinațiilor de turism pentru anul 2022

În plus, nu trebuie uitat faptul că România este o țară mai ieftină pentru cei care sunt obișnuiți să meargă în țări precum Muntenegru sau Croația. Astfel că pentru România, Agenția de știri Bloomberg recomandă mănăstirile pictate din nordul țării, în Bucovina, precum și satele de pe Dunăre cu centre istorice desprinse din cărțile de povești, și nu sunt uitați nici viticultorii și bucătarii români care prepară mâncăruri extrem de delicioase.

România are o moștenire bogată care a fost aproape pierdută după 40 de ani de guvernare comunistă, a notat Bloomberg.

Manastirile din Bucovina, in topul destinațtiilor de turism pentru anul 2022
Manastire Bucovina

Conform sursei citate, o altă recomandare este chiar Bucureștiul, capitala României, cu bulevardele care încep să își recapătă grandoarea de odinioară, precum și cu hotelurile de cinci stele, unul dintre cele deschise anul trecut fiind chiar într-o clădire a fostului palat al Băncii Marmorosch-Blank.

Pe de altă parte, în topul destinațiilor turistice recomandate de Bloomberg pentru anul 2022 mai sunt incluse locații precum Madeira, în Spania, coasta Amalfi (Italia), Singapore, Insulele Galapagos, precum și călătoriile în Alaska, safari în Zambia și în Africa de Sud (KwaZulu-Natal).

Mănăstirea unde sunt înmormântați primii cinci domnitori ai Moldovei, reabilitată

Opt dintre mănăstirile din Bucovina se află în patrimoniul mondial, toate având o istorie bogată.Una dintre acestea, biserica mănăstirii Bogdana din Rădăuți, este considerată a fi cea mai veche construcție bisericească de zid din Moldova. În plus, locul unde a fost construită biserica era în mijlocul unor codri seculari și a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea de Bogdan I, considerat întemeitorul Moldovei.

La Mănăstirea Bogdana din Rădăuți se află înmormântați primii cinci domnitori ai principatului Moldovei. Extrem de fascinantă este povestea chiliilor și altarului secret din această mănăstire, ce se află în calea cotropitorilor dar și a modului în care domnitorul vremii se asigura că subalternii săi participau la slujbă. Astfel că toată mănăstirea a trecut printr-un amplu proces de reabilitare în valoare de aproape 5 milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...