Bloc de patru etaje, scos la vânzare cu aproape 50.000 de euro. Se întâmplă într-un oraș din România

Stan Filon 26.01.2022, 14:38
Bloc de patru etaje, scos la vânzare cu aproape 50.000 de euro. Se întâmplă într-un oraș din România

Pare greu de crezut, dar un anunț șocant a fost făcut pe un site de specialitate, care se ocupă cu tranzacții imobiliare. Autorul anunțului scoate la vânzare nu mai puțin de 13 blocuri, iar prețul unui bloc este de numai 49.000 de euro, preț cu care în mod normal vă puteți lua un singur apartament destul de modest, oriunde în România! Blocurile au apartamente de două și trei camere, iar construcțiile au vedere spre munții Semenic.

Bloc de patru etaje, scos la vânzare cu aproape 50.000 de euro

Un dezvoltator imobiliar a venit cu un anunț care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Dacă în mod normal, prețul unui apartament în aproape orice oraș din România pleacă de 49.000 de euro, iată că în localitatea Anina, județul Caraș-Severin, cu acești bani vă puteți cumpăra un bloc întreg, compus din 12 apartamente de câte două și trei camere. Mai mult de-atât, prețul blocului este și negociabil!

Dezvoltatorul spune că ansamblul rezidențial are o „poziție de vis”. „Investiție imobiliară foarte, foarte ieftină! Pretabil turism montan! Case ptr seniori! Se poate vinde și separat câte 1 bloc, cu prețul de 49.000 euro / bloc negociabil. Terenul pe care sunt construite blocurile are o suprafață de 5 hectare!”, se mai arată în anunț.

Bloc de patru etaje, scos la vanzare cu 50.000 de euro
Bloc de patru etaje, scos la vanzare cu 50.000 de euro

Localitatea este situată în inima munților Aninei

Din câte putem vedea în fotografii, blocurile nu sunt finisate, fiind necesare investiții, însă clădirile au fost ridicate deja, având chiar și acoperiș. Despre Anina și proiectul ambițios gândit de însăși Elena Ceaușescu pentru această localitate a scris site-ul File de istorie, care a analizat proiectul căzut în dizgrație al soților Ceaușescu.

„Povestea acestui loc sinistru, care arata acum ca un gulag pustiit, este legata de cel mai mare esec industrial al Epocii de Aur. Istoria sa incepe in ’71, cand sotii Ceausescu ajung in vizita in SUA. Afla de la serviciile secrete ca americanii au un proiect prin care vor sa scoata energie din aderea sisturilor bituminoase, care sunt un fel de roca imbibata cu ulei. In ’72 ajung in vizita in China, unde afla ca chinezii au zacaminte de sisturi bituminoase, dar n-au tehnologie sa le valorifice. Asa ii vine Elenei Ceausescu, sefa atunci la Institutului de Cercetare in Chimie, ideea sa scoata curent din sisturi bituminoase si apoi sa vanda in Orient tehnologia. La Anina se descoperisera zăcăminte de şist bituminos, insa nu fusesera inca studiate din punctul de vedere al producerii energiei electrice. Acest lucru nu i-a impiedicat pe artizanii ideii sa aloce 1 miliard de dolari, aproape jumatate din suma folosita la constructia Casei Poporului, pentru acest proiect”, se arată într-o postare pe Facebook distribuită de File de istorie.

Anina este un oraș în județul Caraș-Severin format din localitățile componente Anina (reședința) și Steierdorf. Are o populație de 9.172 locuitori și este situat în inima munților Aninei. Este un oraș preponderent minier, care s-a dezvoltat în jurul exploatărilor de huilă, dar care a înregistrat un puternic regres economic, după Revoluția din 1989.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...