Bill Gates vrea să construiască un nou tip de reactor nuclear. Unde va fi amplasată centrala

Nicu Stan 05.06.2021, 18:21
Bill Gates vrea să construiască un nou tip de reactor nuclear. Unde va fi amplasată centrala

Bill Gates vrea să construiască un nou tip de reactor nuclear. Unde va fi amplasată centrala și cine ar putea fi partenerul miliardarului în acest demers, vedeți în articolul de mai jos.

Bill Gates și un alt miliardar vor să construiacsă o centrală nucelară revoluționară. În ce constă tehnologia Matrium

Bill Gates și Warren Buffett vor să construiască un nou tip de reactor nuclear. Astfel, companiile TerraPower, înființată de Bill Gates acum 15 ani, și compania de energie electrică PacifiCorp, deținută de Buffet’s Berkshire Hathaway, își unesc forțele pentru a construi o centrală numită Natrium.

Centrala urmează să fie construită în Wyoming, statul american care în prezent este cel mai important producător de cărbune. Reactorul nuclear respectiv ar urma să aibă o putere de 345 de megawați și va fi răcit cu sodiu, adică pe bază de sare topită, informează The Guardian.

Warren Buffett, partenerul lui Bill Gates
Warren Buffett, partenerul lui Bill Gates

Cat ar urma să coste centrala nucleară

Anul trecut, compania TerraPower anunța că această centrală nucleară va costa un miliard de dolari.

“Aceasta este cea mai rapidă și clară cale pentru a avea o amprentă negativă de carbon”, a declarant guvernatorul Wyoming, Mark Gordon.

SUA a plătit pentru a vedea în ce constă tehnologia Natrium

De asemenea, la sfârșitul anului trecut, comania TerraPower a primit de la departamentul energetic al SUA o finanțare de 80 de milioane de dolari pentru a demonstra puterea tehnologiei Natrium.

Tehnologia Natrium este o inovație care permite unei centrale electrice să se integreze cu ușurință cu resursele regenerabile și să conducă mai repede la o decarbonizare mai rentabilă a producției de energie electrică.

Centrala va oferi sute de locuri de muncă

Astfel, centrala nucleară va fi mai simplă, modulară, asta însemnând costuri pentru construcție minime, au mai spus TerraPower și PacifiCorp.

De asemenea, după cum a menționat guvernatorul Mark Gordon într-o postare pe Twitter, construirea și exploatarea fabricii Natrium va oferi sute de locuri de muncă pentru rezidenți și va contribui la reducerea emisiilor totale de CO2 din Wyoming.

Se fac studii în continuare

Următorii pași ai proiectului centralei nucleare va fi continuarea evaluării proiectului, educația și extinderea, precum și aprobările de reglementare de stat și federale înainte de obținerea unei facilități Natrium.

Pe de altă parte, un alt proiect al lui Bill Gates, de data asta pentru a împiedica încălzirea globală, este acoperirea soarelui.

Bill Gates vrea să acopere Soarele pentru a răcori Pământul

Noul proiect finanțat de Bill Gates, prin care omul de afaceri vrea să acopere soarele și să răcorească Pământul, va începe testele în vara acestui an.

Astfel, un balon va fi lansat în curând în Suedia care va elibera în stratosferă un praf de cretă care va avea rolul de a acoperi Soarele și a combate încălzirea globală, scrie publicația Entrepreneur.

Urmăriți Impact.ro și pe