Bill Gates știe când se va termina pandemia. A făcut anunțul despre dată

Raluca Juncu 09.08.2020, 17:12
Bill Gates știe când se va termina pandemia. A făcut anunțul despre dată

Bill Gates, al doilea cel mai bogat om din lume, după Jeff Bezos a oferit o estimare a datei când pandemia globală de COVID-19 ar putea lua sfârșit. Cofondatorul gigantului Microsoft este de părere că această criză sanitară nu se va încheia prea curând.

Estimările lui Bill Gates, privind sfârșitul pandemiei

Miliardarul american se arată optimist cu privire la găsirea rapidă a unui tratament pentru boala COVID-19, care a acaparat sistemele sanitare din întreaga lume, chiar și în ciuda luptelor care se duc între cele mai puternice state din lume pentru identificarea unui vaccin potrivit.

„Probabil avem nevoie de trei sau patru luni – indiferent de situație – din faza 3 de testare, doar pentru a căuta efecte secundare”, a explicat Bill Gates, potrivit Business Insider.

Totodată, omul de afaceri în vârstă de 64 de ani nu crede că vom scăpa prea curând de valul de îmbolnăviri, estimând că infecțiile nu se vor sfârși până la finalul anului 2021.

„Inovațiile în ceea ce privește diagnosticarea, noile metode de tratament și vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Și asta ma face să cred, că pentru țările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021, și, până la finalul anului 2022, pentru țările aflate în curs de dezvoltare”, a mai spus Bill Gates, potrivit sursei citate.

Bill Gates și teoriile conspraționiștilor

Bill Gates a fost în ultimele luni subiectul multor conspirații care au circulat în întreaga lume, în care se spunea că acesta este cel care a orchestrat întreaga pandemie, cu scopul de a reduce populația Planetei. O altă teorie a conspirației susține că Bill Gates, prin fundația Bill și Melinda Gates deține de mai mulți ani tratamentul pentru virusul SARS-CoV-2, cu mult înainte ca acesta să facă primele victime.

Situația actuală, la nivel global indică faptul că peste 19.849.274 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, iar alte 730.420 și-au pierdut viața. 12.750.890 de persoane, însă au fost declarate vindecate, potrivit datelor furnizate de worldometres.ro.

Sursa foto: captură YouTube 

Urmăriți Impact.ro și pe