Bill Gates rupe tăcerea şi spune tot despre originea Covid-19. Ce legătură are miliardarul cu virusul care face ravagii

Ioana Bucur, Anca Manolica 20.01.2021, 13:55
Bill Gates rupe tăcerea şi spune tot despre originea Covid-19. Ce legătură are miliardarul cu virusul care face ravagii

S-au dat cărțile pe față. Bill Gates rupe tăcerea și spune tot despre originea Covid-19. Ce legătură există, de fapt, între miliardar și virusul ce face ravagii în întreaga lume.

Ce spune Bill Gates despre originea și sfârșitul pandemiei de Covid-19

Miliardarul Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, s-a implicat activ în criza creată de pandemie, încă dinainte ca SARS-CoV-2 să ajungă să ucidă sute de mii de oameni. N-a trecut mult până a devenit ținta unui șir ce pare interminabil de teorii consipiraționiste complet nebunești, fiind acuzat, printre altele, că ar încerca să implanteze microcipuri în oameni, prin termoscannere sau chiar prin vaccinul anti-Covid 19.

În toamna anului 2020, Bill Gates susținea că doar trei dintre cele șase vaccinuri ce erau, la acea vreme, în ultimele etape de dezvoltare, vor ajunge la populație în primele săptămâni ale anului 2021. Tot el spunea că țările mai sărace vor fi „condamnate” la vaccinuri mai puțin eficiente, cum sunt cele din Rusia sau China, neavând acces la serurile create de companiile din Europa și Statele Unite ale Americii.

Când crede Bill Gates că se va sfârși pandemia de coronavirus

Bill Gates era convins, încă din anul 2020, că vaccinul anti-Covid 19 va fi disponibil pentru populația largă în primele luni ale anului 2021. Miliardarul și-ar fi dorit, însă, să se lucreze la un „vaccin global”, creat de o singură companie și fabricat de firme din întreaga lume, potrivit Times of India. Astfel, susținea el, ar fi putut beneficia de el, în cel mai scurt timp, și țările în curs de dezvoltare.

Bill Gates a avertizat marile puteri ale lumii încă din toamna anului trecut cu privire la efectele devastatoare pe care pandemia de Covid-19 le va avea asupra țărilor sărace, în contextul scăderii dramatice a ratei vaccinării împotriva altor maladii, cum este rujeola.

„În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în același timp la același vaccin”, a anunțat miliardarul, în toamna anului 2020.

Bill Gates stie care sunt tarile care vor scapa primele de pandemie. A anuntat si cand se va intampla asta
Bill Gates

„Este o tragedie că nu ne-am putut pregăti de această pandemie”

Afaceristul american a subliniat că „vaccinul ar trebui să fie al tuturor, nu doar al țărilor bogate”, explicând că, în 2020, în țările de pe continentul african, „perturbarea economiei, a sistemului de sănătate și educației a provocat pagube cu mult mai rele decât epidemia însăși”.

„Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie”, spunea Bill Gates, în toamna anului 2020.

Ce legătură are miliardarul cu virusul care face ravagii

Încă de la debutul pandemiei, Bill Gates a devenit ținta unor teorii conspiraționiste bizare. Miliardarul din industria tech a fost acuzat că și-ar dori să implanteze cipuri în populație, iar pentru asta ar fi fost folosite ba termoscannerele, ba vaccinul anti-Covid 19. Unii coronasceptici au mers mai departe, susținând că el ar fi fost, de fapt, creatorul virusului.

Întrebat ce părere are despre valul uriaș de informații false ce au făcut înconjurul internetului și lumii, miliardarul a spus despre el și oamenii pe care îi coordonează: „Noi muncim ca să salvăm vieți. N-ar trebui ca un astfel de zvon să împiedice oamenii să poarte mască sau să se vaccineze.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...