Bill Gates e sigur că lumea va fi lovită de un nou dezastru. Despre ce este vorba

Raluca Juncu 11.08.2020, 21:04
Bill Gates e sigur că lumea va fi lovită de un nou dezastru. Despre ce este vorba

Dacă Bill Gates se arăta optimist zilele trecute cu privire la găsirea unul vaccin care să trateze bolnavii de COVID-19, cofondatorul Microsoft se arată însă îngrijorat de o posibilă nouă criză globală. Ce ar putea provoca aceste destabilizări ale sistemelor din întreaga lume?

Scenariu sumbru lansat de Bill Gates

A doilea cel mai bogat om al lumii, potrivit Topului anul realizat de revista americană Forbes, se declară îngrijorat cu privire la posibilitatea ca o locuitorii Planetei să se confrunte cu o nouă criză. Bill Gates consideră că în următoarele decenii lumea va fi lovită de o criză generată de schimbările climatice.

„Oricât de îngrozitoare ar fi pandemia, schimbările climatice vor fi și mai înfricoșătoare”, a scris miliardarul pe blogul său.

Semnalele de alarmă au venit din partea oamenilor de știință, care atrag atenția că studiilor lor arată că natura, cumva, se va răzbuna, în felul său. Omul de afaceri susține că o eventuală criză ecologică, care ar putea contribui la o mortalitate extrem de ridicată. De asemenea, potrivit estimărilor acestuia, în următorii 40 de ani, mortalitatea cauzată de creșterea temperaturii pe Terra va fi aceeași, dar până în 2100 va crește de cinci ori.
Bill Gates susține că este nevoie urgentă de măsuri care să sprijine la controlul emisiilor de gaze cu efect de seră pentru că timpul se scurge.

„Va fi nevoie de zeci de ani pentru a crea și pentru a implementa proiectele din domeniul energiei curate”, a mai explicat cofondatorul Microsoft.

Bill Gates, ținta mai multor teorii ale conspirațiilor

Celebrul miliardar american a fost în ultimele luni subiectul multor conspirații care au circulat în întreaga lume, în care se spunea că acesta este cel care a orchestrat întreaga pandemie, cu scopul de a reduce populația Planetei. O altă teorie a conspirației susține că Bill Gates, prin fundația Bill și Melinda Gates deține de mai mulți ani tratamentul pentru virusul SARS-CoV-2, cu mult înainte ca acesta să facă primele victime.

Urmăriți Impact.ro și pe