Bill Gates, detalii despre data la care vom renunța la măști. Motivul pentru care le vede în continuare necesare

Ana Anitoiu 01.03.2021, 21:23
Bill Gates, detalii despre data la care vom renunța la măști. Motivul pentru care le vede în continuare necesare

Bill Gates a dezvăluit când vom putea renunța la măștile de protecție, din punctul lui de vedere. Miliardarul a explicat care este motivul pentru care le vede în continuare necesare, în contextul în care se desfășoară campanii de vaccinare anti-COVID-19 la nivel mondial.

Bill Gates, despre data la care vom renunța la măști.

Cofondatorul Microsoft, care a anunțat că a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 la finalul lunii ianuarie, a spus că nu va înceta să poarte mască de protecție o perioadă și a explicat care este motivul. El a primit a doua doză săptămâna trecută Mai exact, Bill Gates a dezvăluit că se gândește să poarte măști și peste toamnă, precizând că ”nu este ceva dezastruos”.

”Nu voi înceta să port masca și să fiu extrem de prudent, mai ales în prezența persoanelor mai în vârstă care n-au fost vaccinate. Vreau să dau un exemplu bun. Dacă ești vaccinat, tot mai poți transmite. Doar spre sfârșitul primăverii și la vară vom ajunge la numere de la care să ne gândim la schimbarea comportamentului în mod semnificativ”, a spus Bill Gates, în vârstă de 65 de ani.

Bill Gates, detalii despre data la care vom renunta la masti. Motivul pentru care le vede in continuare necesare
Bill Gates

Anthony Fauci are o altă părere

Pe de altă parte, doctorul Anthony Fauci, consilier medical șef la Casa Albă, a spus că este posibil ca cetățenii Statelor Unite ale Americii să fie nevoiți să poarte măști de protecție și în anul 2022. Această necesitate va depinde de nivelul circulației coronavirusului în comunitate.

”Dacă veți vedea nivelul coborând foarte, foarte jos vreau să continue scăderea spre un prag care va fi atât de redus încât să fie o minimă, minimă amenințare să fiți expus la o persoană infectată”, a mai spus Anthony Fauci.

Centrul american pentru controlul bolilor, despre persoanele vaccinate anti-COVID-19

De asemenea, Centrul american pentru controlul bolilor (CDC) a transmis că deocamdată persoanele care au fost vaccinate anti-COVID-19 trebuie să respecte în continuare măsurile de siguranță. Deși serurile de la Pfizer și Moderna s-au dovedit a funcționa în prevenirea formelor severe și decesului din cauza infectării cu noul coronavirus, încă nu este cert dacă acestea previn și transmiterea virusului.

Astfel, momentan, oamenii care au fost vaccinați anti-COVID-19 trebuie să poarte măști de protecție în public, precum și în preajma celor din afara locuinței lor și care n-au fost imunizați. Însă, ei pot sta și fără măști alături de alte persoane care au fost imunizate împotriva noului coronavirus.

Bill Gates, despre când va reveni viața la normal

Anterior, miliardarul filantrop Bill Gates a spus că se așteaptă ca pandemia de coronavirus să ia sfârșit în curând. Cofondatorul Microsoft consideră că până în vara anului 2021 viața va reveni la normal, iar până în anul 2022, două țări vor putea organiza evenimente majore – Spania și Statele Unite ale Americii. Mai multe detalii, AICI!

”Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a spus Bill Gates despre revenirea la normalitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...