Bill Gates, decizie neaşteptată. Miliardarul renunţă la masca de protecţie?

Bill Gates, decizie neaşteptată. Miliardarul renunţă la masca de protecţie?

Bill Gates este unul dintre oamenii care au investit o importantă sumă de bani în dezvoltarea vaccinului anti-covid, acesta venind cu decizie neaşteptată. Complet imunizat, omul de afaceri a hotărât să rămână un exemplu pentru ceilalți.

O decizie neaşteptată vine din partea lui Bill Gates

Liderul Microsoft, a venit cu o decizie de ultimă oră, în scopul de a reprezenta un exemplu pentru ceilalți oameni ai globului. Astfel, omul de afaceri a hotărât să nu renunțe la mască, chiar dacă s-a imunizat cu vaccinul anti-Covid.

„Vreau să dau un exemplu”, spune miliardarul american.

Bill Gates respectă în continuare toate măsurile de siguranță, în ciuda faptului că în urmă cu o lună acesta a apelat la vaccin. Miliardarul intenționează să poarte masca de protecție până când ratele de infectare la nivel global vor scădea semnificativ. Acesta a menționat că purtarea măștii de protecție nu reprezintă un lucru ”dezastruos” pentru el.

Acesta este de părere că absolut toate persoanele care s-au vaccinat ar trebui să respecte în continuare măsurile de siguranță impuse de către autoritățile fiecărui stat din lume.

„Nu voi înceta să port măști sau să fiu atent, în special în jurul persoanelor în vârstă, care nu au fost vaccinate”, a declarat Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Fondatorul Microsoft a investit peste 4 miliarde de dolari în dezvoltarea diferitelor tipuri de vaccin
Fondatorul Microsoft a investit peste 4 miliarde de dolari în dezvoltarea diferitelor tipuri de vaccin

Miliardarul le mulțumește oamenilor de știință

În urmă cu o lună, Bill Gates anunța pe pagina sa de Twitter că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Acesta a publicat și o fotografie în care este surprins momentul când i se administra prima doză a vaccinului anti-Covid. Fondatorul Microsoft este cel care a investit miliarde de dolari în dezvoltarea mai multor vaccinuri din ultimele decade.

„Unul dintre beneficiile de a avea 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinul COVID-19. Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”, a scris Bill Gates pe contul său de Twitter, alături de fotografia postată.

Miliardarul a ținut să mulțumească oamenilor de știință, participanților la studii dar și autorităților pentru că au depus eforturi supraomenești în această grea încercare a întregii populații. Fundația Bill Gates a cheltuit aproximativ 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unor anumite tipuri de vaccinuri. Numai pentru vaccinul anti-Covid acesta a scos din conturi 350 de milioane de dolari.

La sfârșitul anului trecut, miliardarul afirma că nu exclude că primele patru-șase luni ale lui 2021 să fie printre cele mai grele luni de la debutul pandemiei. Plin de optimism cu privire la campania de vaccinare, Bill Gates consideră că lumea urmează a reveni la normal începând cu anul 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe