Bill Gates, avertisment terifiant. Cu ce boală se va lupta omenirea, vom fi victimele unui atac

Iancu Andreea 27.11.2021, 11:19
Bill Gates, avertisment terifiant. Cu ce boală se va lupta omenirea, vom fi victimele unui atac

Bill Gates, celebrul fondator al Microsoft, a transmis recent un avertisment înfricoșător, susținând că după încheierea pandemiei de Covid-19, omenirea se va lupta cu o altă boală cumplită. Omul de afaceri a vorbit despre un atac la care vom fi supuși în viitor, explicând necesitatea dezvoltării unui sistem de prevenire a bioterorismului, noua formă de amenințare asupra vieții umane.

Avertismentul lui Bill Gates. Ce boală va avea de înfruntat omenirea în viitor

Fondatorul Microsoft a transmis un mesaj alarmat către liderii mondiali, în contextul pandemiei care a schimbat complet modul în care oamenii își desfășoară viața. Bill Gates susține că în viitor ne-am putea confrunta cu o boală cumplită, având în vedere că actele de bioterorism ar putea deveni tot mai frecvente în anii ce urmează. După participarea la conferința COP26 privind climatul, care a avut loc la Glasgow, Bill Gates a vorbit despre o altă problemă îngrijorătoare pentru omenire.

Miliardarul a solicitat guvernelor să acorde fonduri serioase pentru cercetare și dezvoltare cu scopul de a preveni viitoarele pandemii și bioterorismul. Formarea unui grup operativ pentru pandemie, în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, ar urma să pregătească omenirea pentru dezastre precum „atacuri teroriste împotriva variolei”.

Bill Gates, despre boala cu care se va lupta omenirea în viitor
Bill Gates, despre posibila boală cu care se va lupta omenirea în viitor

Pericolele care ne-ar putea afecta. „Va fi nevoie de zeci de miliarde pentru cercetare”

Cercetările pentru prevenirea bioterorismului și a posibilelor pandemii viitoare pot fi costisitoare, însă Gates consideră că ar putea duce la inovații. Studiul intens asupra diferiților viruși ar putea să eradicheze gripa și răcelile comune. Ca urmare a unei discuții cu președintele Comitetului pentru Sănătate și fostul secretar de Sănătate al Regatului Unit, Jeremy Hunt, Bill Gates a menționat că SUA și Marea Britanie ar trebui să cheltuie sume importante pentru cercetare.

Sper că peste cinci ani pot scrie o carte numită „Suntem pregătiți pentru următoarea pandemie”, dar va fi nevoie de zeci de miliarde pentru cercetare și dezvoltare – SUA și Regatul Unit vor face parte din asta, a spus el, citat de Daily Mail.

Bill Gates consideră esențială supravegherea „jocurilor cu germeni”, care ar putea include pregătirea pentru acte de bioterorism, cum ar fi atacurile cu variola pe aeroporturi. Miliardarul a precizat că sunt necesare mai multe scenarii, asemenea „jocurilor de război”, care îi ajută pe militari să se antreneze pentru conflicte. Fondatorul Microsoft a accentuat posibilitatea atacurilor de bioterorism care ar putea crea scenarii mult mai sumbre decât cele din prezent.

Există epidemii cauzate în mod natural și epidemii cauzate de bioterorism care ar putea fi chiar mult mai rele decât ceea ce am experimentat astăzi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...