Bill Gates, avertisment îngrijorător. Care sunt zonele în care oamenii nu vor mai putea locui în curând

Iancu Andreea 22.02.2021, 14:10
Bill Gates, avertisment îngrijorător. Care sunt zonele în care oamenii nu vor mai putea locui în curând

Bill Gates a transmis un avertisment îngrijorător. Celebrul co-fondator al Microsoft a vorbit recent despre schimbările climatice și despre zonele în care oamenii nu vor mai putea să locuiască. Conform magnatului, omenirea ar putea fi în pericol în următoarea perioadă dacă nu se iau măsuri rapide.

Bill Gates, avertisment îngrijorător pentru omenire. Acestea sunt locurile unde populația nu va mai putea locui în viitor

Tot mai des observăm schimbările climatice care au loc pe întreg Globul. Cu lumea aflată în impas din pricina pandemiei, nici situația mediului înconjurător nu este departe de o catastrofă globală. Bill Gates, celebrul co-fondator al Microsoft, a publicat recent o carte în care aduce în atenție dezastrele ce ar putea surveni în urma dezechilibrelor climatice. Conform unuia dintre cei mai bogați oameni ai lumii, este nevoie de un plan rapid pentru a putea schimba cursul în care evoluează lucrurile.

În ultimii ani am descoperit regiuni în care temperaturile au crescut în mod surprinzător, ducând la secetă și incendii de vegetație. Starea meteo, vizibil afectată de către emisiile de carbon din atmosferă, a devenit îngrijorătoare după ce termometrele au indicat valori anormale în mai multe zone de pe Glob. Bill Gates încearcă să lanseze un avertisment cu privire la aceste dezechilibre și susține că experiența sa ne-ar putea ajuta să evităm un dezastru în anii următori.

Cred că este corect spus că oamenii au opinii diferite asupra tacticii de a face faţă schimbărilor climatice. Este complet nerealist să credem că putem elimina emisiile până în 2030: Avem această generaţie idealistă şi obiectivul minunat, avem nevoie de un plan şi experienţa mea poate contribui la acest plan, a spus Bill Gates.

Afaceristul susține că mai multe zone ale lumii vor deveni nelocuibile în următorii ani, dar fiind faptul că temperaturile vor face viața imposibilă pentru o parte dintre locuitorii planetei.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Zonele ecuatoriale vor deveni nelocuibile, nu vei putea să lucrezi pământul sau să ieşi afară în timpul verii. Dacă mai aşteptăm încă 10 ani nu este la fel de rău ca şi cum aşteptăm 20 sau aşteptăm 30, deoarece temperatura continuă să crească, a mai precizat cofondatorul Microsoft.

Activitatea umană a afectat considerabil mediul înconjurător
Activitatea umană a afectat considerabil mediul înconjurător

Unul dintre bogații lumii trăiește pe picior mare. Are o casă enormă și zboară cu avionul privat

În ciuda discursului său, prin care încearcă să atragă atenția asupra emisiilor de carbon care ar duce la o catastrofă naturală, Bill Gates se bucură de viața lipsită de griji pe care o are unul dintre bogații lumii. Al treilea cel mai avut personaj de pe Glob locuiește într-o casă de dimensiuni impresionante și se poate deplasa rapid cu ajutorul avionului său privat. Totuși, acesta consideră că poate să își exprime părerea cu privire la reducerea emisiilor de carbon dat fiind faptul că și el întreprinde mai multe acțiuni pentru a le stopa.

Îmi compensez emisiile de carbon cumpărând combustibil de aviaţie curat şi finanţând captarea carbonului şi finanţând proiecte de locuinţe cu preţ redus pentru a utiliza electricitatea în loc de gaz natural, așa că am reuşit să elimin, a fost uimitor pentru mine cât de scump era, a explicat Bill Gates.

Pe de altă parte, pentru că activitățile umane sunt o sursă importantă a gazelor cu efect de seră, ne confruntăm cu până la de patru ori mai multe dezastre meteorologice decât în anii ’80. Acest lucru s-a remarcat inclusiv în anul 2020, când nici pandemia, care ne-a ținut mai mult în casă, nu a reușit să împiedice uraganele violente, incendiile de vegetație și temperaturile extrem de ridicate.

Numeroase state se străduiesc să dezvolte planuri care să prevină sau să stopeze dezastrele naturale. Joe Biden, actualul președinte al SUA, își dorește să ajungă la emisii zero până în anul 2050, în timp ce industrii importante, guverne și corporații iau măsuri drastice. Se încearcă mutarea terenurilor agricole în zone mai rece ale Globului, se dezvoltă culturi rezistente la căldură și secetă. Totodată, orașe importante precum Londra, Tokio sau Veneția își construiesc diguri și tuneluri pentru a se proteja în situația în care nivelul mării va crește.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...