Bill Gates anunță noua pandemie globală. A transmis un mesaj dur guvernelor lumii

Stan Filon 19.01.2022, 12:48
Bill Gates anunță noua pandemie globală. A transmis un mesaj dur guvernelor lumii

Miliardarul Bill Gates spune că omenirea nu trebuie să se relaxeze, acum, când pandemia este aproape să se termine, deoarece oricând poate izbucni o alta mult mai agresivă decât cea adusă de coronavirus. De aceea, omul de afaceri face apel la guverne să contribuie cu miliarde de dolari pentru a fi pregătite pentru următoarea epidemie globală, care va veni cu siguranță.

Miliardarul Bill Gates anunță noua pandemie globală

Omul de afaceri Bill Gates spune că omenirea se va confrunta cu pandemii mult mai agresive decât cea adusă de coronavirus, iar pentru asta guvernele trebuie să se pregătească. Chiar dacă recunoaște că variantele Delta și Omicron sunt cele mai transmisibile virusuri văzute vreodată, Bill Gates avertizează că lumea ar putea avea de-a face cu un virus nou, cu o rată mult mai mare de decese sau forme grave, scrie Mediafax.

Bill Gates atrage atenția că prioritățile lumii sunt ”ciudate”, iar sarcina de a aborda inechitatea vaccinurilor a revenit filantropilor și guvernelor bogate.

Miliardarul Bill Gates anunta noua pandemie globala
Miliardarul Bill Gates anunta noua pandemie globala

„Zeci de milioane de vieți”

„Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, este o poliță de asigurare destul de bună”, susține Gates.

Miliardarul este de părere, de asemenea, că inovațiile pentru pregătirea pentru viitoarele pandemii nu ar fi bani aruncați, deoarece inovațiile respective ar putea fi folosite și pentru îmbunătățirea tratamentelor pentru boli precum HIV, tuberculoză sau malarie.

Omul de afaceri felicită cu alte cuvinte guvernul SUA, care a pus la dispoziție foarte mulți bani cu ajutorul cărora au fost create vaccinuri în pandemia de coronavirus. „Banii riscați au fost cei care au determinat desfășurarea evenimentelor. Așadar, a existat un beneficiu global uriaș. Acum suntem cu toții mult mai inteligenți”, a mai spus Gates.

Între timp, varianta Omicron se răspândește cu rapiditate în lume, însă virusul nu pare la fel de periculos precum varianta Delta, chiar dacă este mai contagios. În România, de exemplu, în ultimele 24 de ore au fost depistate nu mai puțin de 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 58 decese, dintre care 2 anterioare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...