Bill Gates a răbufnit după acuzele că ar fi știut că urmează pandemia. ”Nu e momentul să spun că v-am zis eu”

Andrei Cezar 26.05.2020, 15:30

În urma pandemiei, Bill Gates a devenit o țintă tot mai precisă pentru atacurile celor care consideră că fondatorul Microsoft ar fi avut cunoștință de mai demult de apariția virusului. Totul după ce a apărut într-o filmare, acum câțiva ani, în care preciza că ar trebui ca populația lumii să se aștepte la un episod pandemic. Într-un interviu recent miliardarul american spune că nu a avut cunoștință de așa ceva, ci a vrut doar să avertizeze guvernele să facă investiții pentru a combate un astfel de eveniment.

Bill Gates a răbufnit după acuzele privitoare la pandemie

După izbucnirea pandemiei, s-a pornit un adevărat război împotriva lui Bill Gates, în special în mediul online, fiind acuzat de unii oameni că ar fi știtut de mult timp de apariția virusului. Totul după ce miliardarul american a apărut într-o filmare în care avertiza lumea despre un eventual eveniment major în acest sens.

„Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachete, ci microbi!”, declara fondatorul Microsoft în cadrul conferinței

Într-un interviu recent la emisiunea ”The Daily Show”, Bill Gates a explicat de ce a făcut acele afirmații.

”Nu știam că ne va lovi coronavirusul la finalul anului 2019. Scopul acelei discuții era încurajarea guvernelor pentru a face investiții în domeniu și să răspundem foarte repede pentru a avea un număr foarte mic de cazuri. Nu e un moment în care să spun «V-am zis eu!». Nu am folosit acest timp, având în vedere că era clar că aceasta era cel mai mare pericol pentru a omorî mulți oameni, pentru a fi pregătiți pentru a avea un vaccin. S-au făcut câteva lucruri în anumite țări. Cele mai multe lucruri nu s-au făcut și de aceea ne ia mult pentru a răspunde amenințării.”, a declarat miliardarul american.

Gates spune că a în cadrul conferinței a făcut doar o simulare care arată modul de transmitere a bolilor pe cale aeriană.

”Mulți oameni erau la fel de îngrijorați, la fel ca mine. Am avut Zika, SARS, MERS, dar am avut noroc că aceste virusuri nu se transmiteau așa ușor, nu erau infecții respiratorii! Am arătat o simulare privind bolile care se transmit pe cale respiratorie și am spus «Asta mă ține treaz noaptea!».”, a mai spus Bill Gates.

Bill Gates a răbufnit după acuzele că ar fi știut că urmează pandemia. ”Nu e momentul să spun că v-am zis eu”
Bill Gates a răbufnit după acuzele că ar fi știut că urmează pandemia. ”Nu e momentul să spun că v-am zis eu”

Bill Gates: ”Cea mai bună soluție este vaccinul”

Fondatorul Microsoft a mai vorbit și de ”armele” pe care le avem la dispoziție, în această perioadă, împotriva coronavirusului și consideră că în decurs de jumătate de an se va găsi un tratament pentru combaterea sa.

”Acum, armele pe care le avem sunt schimbarea comportamentului, distanțarea socială, care înseamnă să stai acasă, și capacitatea de testare pentru a vedea cine trebuie să stea izolat. Fundația mea vrea să arate ce se va întâmpla în viitor. Sperăm ca în șase luni să avem un tratament pentru a reduce decesele. Cea mai bună soluție, care ne va readuce la normal, este să avem un vaccin! Și să-l ducem la întreaga populație pentru a avea imunitate ”, a declarat Bill Gates.

Urmăriți Impact.ro și pe