Bilete de tren gratuite pentru tinerii din două state europene. Scopul este de a încuraja călătoriile cu trenul în cele două ţări

Elena Avramescu 23.01.2023, 08:41
Bilete de tren gratuite pentru tinerii din două state europene. Scopul este de a încuraja călătoriile cu trenul în cele două ţări

Veste bună pentru tineri, care va intra în vigoare chiar din această vară. Astfel că două state europene au decis să creeze un bilet binaţional pentru tineri, prin urmare 60.000 de exemplare vor fi gratuite cu scopul de a încuraja călătoriile cu trenul în cele două ţări. Anunţul a fost făcut duminică cele două guverne la încheierea consiliului de miniştri franco-german ce a avut loc la Paris, a notat AFP.

Tinerii vor beneficia de bilete de tren gratuite în două țări europene

„Pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Elysee” care a pecetluit reconcilierea dintre cele două ţări, „60.000 de bilete vor fi puse la dispoziţie gratuit, conform modalităţilor care vor fi precizate în curând”, au spus miniştrii transporturilor din cele două ţări, Clement Beaune şi Volker Missing, într-un comunicat de presă comun, potrivit Agerpres.

Este vorba despre Franţa şi Germania, care promit sprijin financiar pentru sistemul instituit de SNCF şi Deutsche Bahn (DB). În plus, cele două țări au declarat că susţin dezvoltarea în 2024 a unei legături feroviare directe de mare viteză între Berlin şi Paris, dar şi a unui tren de noapte între cele două capitale europene.

Companiile feroviare au anunțat încă din mai anul trecut că un TGV Paris-Berlin va fi operaţional în decembrie 2023. Prin urmare, SNCF şi DB operează deja împreună trenuri de mare viteză, TGV şi ICE, între Franţa şi Germania, de la deschiderea primului tronson al liniei de mare viteză Paris-Strasbourg în iunie 2007.

Bilete de tren gratuite pentru tinerii din doua state europene
Tren in Germnaia

În luna august 2022, Germania a reușit să inaugureze prima linie feroviară din lume ce funcţionează în totalitate cu hidrogen, fiind o etapă extrem de importantă și valoroasa pentru decarbonizarea sectorului feroviar, cu toate provocările şi problemelede aprovizionare ridicate de această tehnologie inovatoare, potriviy AFP.

În plus, flota de 14 trenuri, furnizate de grupul francez Alstom în landul Saxonia Inferioară, circulă de acum pe linia de 100 de kilometri ce unește oraşele Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervorde şi Buxtehude, ce se află la mică distanţă de Hamburg.

„Suntem foarte mândri că am putut să aducem această tehnologie spre o exploatare comercială, în cadrul unei premiere mondiale”, a declarat miercuri CEO-ul Alstom, Henri Poupart-Lafarge, transmite Agerpres.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...