Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus crește. Au apărut și primele decese în Europa

Noi cazuri de infecții cu coronavirus au fost identificate în acest weekend. 87 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în Coreea de Sud, în vreme ce în Iran există deja 10 noi cauzuri confirmate.

COVID-19 ia amploare și pe teritoriul continentului european

Primul deces în urma coronavirusului s-a înregistrat în Franța, săptămâna trecută, unde o persoană în vârstă de 80 de ani a căzut victima COVID-19.  Sâmbătă, Italia raportat deja, de asemenea, primele două decese care s-au înregistrat în urma coronavirusului. Surse din domeniul sănătății din Italia au transmis că sâmbătă, a murit un al doilea pacient infectat cu coronavirus care se trata pe teritoriul țării. Victima este o femeie din Milano, aflat în regiunea Lombardia, potrivit Mediafax.

În Lombardia locuiesc în jur de 180 de mii de români.

Milano. Sursa foto: Fernando Meloni / Unsplash

Milano. Sursa foto: Fernando Meloni / Unsplash

Prima persoană din Italia care s-a îmbolnăvit în Italia a fost un alergător în vârstă de 38 de ani care s-a întâlnit cu o prsoană recent întoarsă din China pe 21 ianuarie, care, la acel moment nu prezenta simptome ale virusului. Persoana care s-a întors de pe continentul asiatic a fost supusă testelor speciale, însă a fost depistat negativ de coronavirus. Deocamdată nu se cunosc date cu privire la un posibil caz zero al primului pacient infectat. Din acest motiv, autoritățile din Italia vor impune măsuri speciale de protecție în 12 localități.

Alte trei persoane, mai în vârstă de data aceasta au luat contact cu virusul în urma contactului pe care l-au avut cafeneau frecventată de tatăl alergătorului. Autoritățile din Italia susțin că în acest moment „colaborarea cetățenilor este fundamentală”, îndemnându-i pe oameni să meargă la unitățile medicale doar dacă există urgențe, au scris jurnaliștii de la ANSA.

La nivel global, peste 77.000 de persoane au fost infectate până acum cu coronavirusul. Cel mai mare număr de îmbolnăviri rămâne în continuare în China continentală. Și autoritățile din Coreea au anunțat un număr alarmant de noi îmbolnăviri. Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 229 de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus, în timp ce numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, în Coreea de Sud, la 433, cel mai ridicat din afara Chinei, mai consemnează aceeași sursă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI