Bijuteriile care te pot îmbolnăvi. Studiul care te va face să renunți imediat la ele

Stan Filon 16.02.2021, 14:42
Bijuteriile care te pot îmbolnăvi. Studiul care te va face să renunți imediat la ele

Bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale femeilor. O ținută frumosă nu este completă fără o bijuterie care să se asorteze. Tocmai acest detaliu te poate îmbolnăvi grav, dacă nu ești atent, atrag atenția specialiștii! Un studiu recent a arătat câți microbi colectează bijteriile în doar o săptămână!

Bijuteriile ne pot îmbolnăvi, dacă nu suntem atenți

Studiul a fost realizat chiar de un magazin de bijuterii din Marea Britanie, care s-a gândit la sănătatea oamenilor! Cercetătorii care au analizat probele au rămas și ei șocați de câți microbi au putut să găsească! Sunt mai muradare decât capacul unei toalete!

Studiul făcut de Est1897 a presupus analiza a trei tipuri de bijuterii: inele, ceasuri şi cercei. Acestea au colectat în doar 7 zile de 428 de ori mai mulţi germeni decât capacul unui vas de toaletă. Conform Daily Mail, în total, au fst descoperite peste 21.000 de bacterii. Aceste bijuterii conţineau germeni de tipul stafilococul auriu rezistent la meticilină (MRSA), bacili difterici şi alte colonii bacteriene care conduc la infecţii severe ale cavităţii bucale, scrie stiridinlume.ro.

Pe locul 1 în topul celor mai murdare bijuterii sunt inelele

Pe primul loc în topul celor mai murdare bijuterii s-a situat inelul. S-au găsit un total de 504 colonii bacteriene, o colonie de mucegai negru și o colonie de ciuperci pe inel. Pe locul doi în clasamentul acestor bijuterii care te pot îmbolnăvi s-a aflat ceasul cu patru tipuri de microbi, pe care sau găsit aproximativ 20.000 de colonii de bacterii.

Loucul trei a fost ocupat de cercei. Aceștia găzduiau un total de 485 de colonii bacteriene, printre care și speciile Bacillus, una dintre cele două specii patogene de bacil, care provoacă intoxicaţie alimentară la om dacă este ingerată.

Cum se curăță bijuteriile

Cum ne putem feri de acești microbi periculoși? Ei bine, iată ce trebuie să facem: se amestecă câteva picături de detergent de vase lichid în apă caldă (suficient cât să acopere bijuteriile) şi se lasă jumătate de oră la înmuiat, astfel încât lichidul cu detergent să intre printre fiecare găurică a bijuteriei respective.

După aceea, umezeşte în această soluţie o periuţă de dinţi şi freacă-le uşor, asigurându-te că pătrunzi prin fiecare gravură sau colţişor. Odată ce ai terminat de curăţat, clătește-le foarte bine cu apă rece. După ce ai clătit bine, cu o cârpă moale uscată lustruiește-le bine. În cazul bijuteriilor foarte murdare, repetă procesul cu soluţia şi cu limpezirea de mai multe ori.

O altă metodă este următoarea: pune apă la fiert într-un ibric, adaugă o linguriță de dero, pune bijuteriile și lasă apa pe foc până începe să clocotească. Atenție însă! Nu se pun inele care au lipite pietricele, deoarece acestea s-ar putea desprinde!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...