Bicarbonatul de sodiu trebuie adăugat în vin. Trucul mai puțin știut, dar extrem de util

Elena Avramescu / 28.10.2020, 12:01
Bicarbonatul de sodiu trebuie adăugat în vin. Trucul mai puțin știut, dar extrem de util

Din păcate, în ziua de azi găsim peste tot vin falsificat, din dorința de a vinde cât mai mult și la un preț mic. De aceea, trebui să adaugi bicarbonat de sodiu în vin, fiind un truc neștiut de mulți, însă foarte util.

Bicarbonatul de sodiu trebuie adăugat în vin

Nu, vinul pe care îl cumperi din comerț nu este obținut doar din struguri storși și lăsați la fermentat. Vinul îmbuteliat, cumpărat la sticlă de pe rafturile magazinelor, poate conține o mulțime de alte substanțe și aditivi ce au rolul de a-i îmbunătăți aroma și durata de viață. Cei mai mulți producători folosesc sulfiți, substanțe cu rolul de a limpezi vinul și de a-i prelungi durata de viață. Aditivii ce reglează aciditatea sunt adăugați în cazul producțiilor de struguri de proastă calitate ce ar putea duce la obținerea unui vin prea acru sau prea dulce.

Citește continuare pe Știri din lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI