Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca să-ți întreții mașina personală. Efectele sunt uimitoare

Diana Radu 27.02.2020, 15:16
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca să-ți întreții mașina personală. Efectele sunt uimitoare

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări nebănuite, cum ar fi faptul că poate fi folosit pentru a-ți întreține mașina personală. Iată cum poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a-ți curăța mașina, dar și pentru a scăpa de mirosurile din autoturism!

Cum să-ți cureți mașina cu ajutorul bicarbonatului de sodiu?

Persoanele cărora le place să-și spele mașina personală acasă, în loc să o ducă la spălătorie, trebuie să știe că bicarbonatul de sodiu le poate fi de un real folos. Acest ingredient, folosit adesea în bucătărie, are capacitatea de a reda strălucirea mașinii tale. Mai exact, poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a șterge suprafețele cromate și cele din oțel inoxidabil. Tot ce trebuie să faci este să adaugi acest ingredient pe un burete, după care să freci suprafețele pe care dorești să le cureți. Vei observa că acestea vor străluci din nou.

bicarbonat de sodiu, masina, curatare
Cum să-ți cureți mașina cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

De asemenea, tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu poți curăța și tapițeria mașinii tale. În acest sens, ai nevoie doar de 1/4 cană de bicarbonat de sodiu și o cană de apă caldă. După ce ai amestecat cele două ingrediente, poți folosi o perie cu peri moi sau un burete, pentru a freca tapițeria și scaunele.

În cazul vrei să scapi de anumite pete fie ele de cafea, mâncare, etc., poți aplica o pastă din bicarbonat de sodiu și apă direct peste pată. Amestecul se lasă să acționeze 30 de minute până pătrunde în țesătură. După ce a trecut jumătatea de oră, folosește o lavetă din microfibră absorbantă cu care să îndepărtezi amestecul de pe suprafața textilă. Încearcă să absorbi cât mai multă apă cu ajutorul lavetei, astfel încât să lași suprafața cât mai uscată.

Mai mult, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să scoți inclusiv mirosul de țigară din mașină. Fumatul este un obicei pe cât de nesănătos, pe atât de deranjant pentru cei din jurul tău. Mai mult decât atât, mirosul nu dispare odată ce ai stins ţigara, așa că ai nevoie de o soluție care să te ajute. În acest sens, cea mai bună soluție, care dă rezultate uimitoare este cea care include bicarbonatul de sodiu. Așadar, pentru a scăpa de mirosul din tutun din mașină trebuie doar să amplasezi în câteva locuri niște săculeți cu bicarbonat de sodiu. Acest praf magic va absorbi imediat mirosul de țigară din autovehicul.

Urmăriți Impact.ro și pe