Bicarbonatul de sodiu, ideal în lupta cu respirația urât mirositoare. Învață să-l folosești corect și o să-ți iei adio de la dentist

Iancu Andreea 15.12.2020, 08:50
Bicarbonatul de sodiu, ideal în lupta cu respirația urât mirositoare. Învață să-l folosești corect și o să-ți iei adio de la dentist

Majoritatea dintre noi se confruntă cu respirația urât mirositoare, în special dimineața, iar bicarbonatul de sodiu ar putea să ne ajute să scăpăm de ea. Cunoscută drept halitoză, aceasta se datorează unor bacterii și lipsa unui flux de salivă care să le elimine. Iată cum să scapi de această problemă deranjantă.

Bicarbonatul de sodiu te scapă de respirația urât mirositoare

Din cauza bacteriilor din interiorul cavității bucale, care se înmulțesc în timpul nopții, dar și pentru că nu există un flux de salivă care să le elimine, ajungem să ne confruntăm cu repirația urât mirositoare. În general, aceasta dispare după primul periaj de dimineață, însă ea poate fi combătută și prin alte metode. De exemplu, bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din casă, dar și pentru combaterea halenei.

În special atunci când consumăm alimente cu mirosuri puternice precum ceapă și usturoi, respirația neplăcută ne dă bătăi de cap. Pentru că uneori nici măcar simplul periaj cu pasta de dinți obișnuită nu reușește să elimine halena, poți încerca trucul cu bicarbonat de sodiu. Mirosul neplăcut este provocat de nivelul crescut de sulfură din corp, iar bicarbonatul reușește să îl atenueze. De asemenea, acest ingredient este minunat pentru împrospătarea respirației și eliminarea bacteriilor ce se ascund pe dinți.

Tot ceea ce trebuie să faci este să dizolvi o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în apă și să clătești timp de trei minute gura. De asemenea, adaugă bicarbonat de sodiu peste pasta de dinți la fiecare periaj. Poți chiar și să înmoi periuța în pulberea albă înainte de a-ți curăța dinții. Prin acest obicei, folosit constant, vei putea ajunge să scapi de problemele cavității bucale.

Bicarbonatul de sodiu te scapă de respirația urât mirositoare
Bicarbonatul de sodiu te scapă de respirația urât mirositoare

Ce alte utilizări inedite ale bicarbonatului poți folosi în gospodărie

Extrem de util în orice cămin, bicarbonatul de sodiu este un ingredient ieftin, dar extrem de eficient. Acesta ajută la eliminarea petelor și dezinfectarea anumitor suprafețe, dar și la combaterea mirosurilor neplăcute precum cel din frigider, dar nu numai. Pentru a împrospăta atmosfera din casă poți presăra puțin bicarbonat de sodiu peste coavoare, saltele sau alte surse de mirosuri neplăcute. După ce îl lași să acționeze timp de 30 de minute, aspiră pulberea.

Inclusiv în zona cosmetică poți apela la beneficiile bicarbonatului de sodiu. Astfel, dacă te-ai hotărât să renunți la deodorantele toxice, alege să îți confecționezi propriul tău deodorant, în casă. Ai nevoie de un recipient în care să pui apă caldă și trei lingurițe de bicarbonat, dar și câteva picături de zeamă de lămâie pentru un strop de parfum natural. Astfel, mirosurile neplăcute vor fi neutralizate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...