Bicarbonatul de sodiu e folositor și pentru bijuterii. Cum trebuie să procedezi

Diana Radu 20.03.2020, 14:49
Bicarbonatul de sodiu e folositor și pentru bijuterii. Cum trebuie să procedezi

Fiecare femeie are o mică colecție de bijuterii cu care își definitivează ținuta pentru a fi elegantă și feminină. Însă, după cum bine știți după un timp bijuteriile, mai ales cele de argint își pierd strălucirea. Iată un truc simplu cu bicarbonat de sodiu care promite să-ți facă din nou bijuteriile să strălucească.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să-ți cureți bijuteriile

Pentru a-ți întreține bijuteriile ca noi tot ce trebuie să faci este să apelezi la ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acest ingredient, face minuni și nu afectează în niciun fel obiectele respective. Ba mai mult este eficient atât în curățarea metalelor prețiose cât și a pietrelor scumpe. Află din materialul de mai jos care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea bijuterii din nou strălucitoare.

bijuterii, curatare, bicarbonat de sodiu
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să-ți cureți bijuteriile

În primul rând pentru pregătirea soluției în care vei pune bijuteriile vei avea nevoie de apă caldă, bicarbonat de sodiu, de un recipient de metal  și de folie de aluminiu. După ce ați făcut rost de aceste ingrediente și obiecte, așezați bijuteriile pe care doriți să le curățați pe o folie de aluminiu și apoi într-un recipient de metal. Peste obiectele prețioase se adaugă bicarbonat de sodiu până ce acestea nu se mai văd.

Apoi, se răstoarnă apă clocotită peste bijuterii. O să observați că va avea loc o reacție din care va rezulta spumă, însă nu aveți de ce să vă speriați. După 5-10 minute întoarceți bijuteriile cu ajutorul unei furculițe și pe cealaltă parte, pentru a vă asigura că se vor curăța complet.

După alte 5 minute puteți scoate bijuteriile din soluție să le clătiți și să le ștergeți cu un prosop. În caz că acestea nu s-au curățat complet puteți folosi o periuță de dinți veche și puțin bicarbonat pentru a mai insista asupra suprafețelor dorite. La final, bijuteriile tale vor fi ca noi!

Urmăriți Impact.ro și pe