Bicarbonat de sodiu în încălțăminte. Trucul cu efect în doar 24 de ore

Badea Violeta 11.09.2022, 19:43
Bicarbonat de sodiu în încălțăminte. Trucul cu efect în doar 24 de ore

Mirosul neplăcut din pantofi poate fi deranjant, atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Pe piață, există o mulțime de produse cu care poți rezolva problema, dar cel mai eficient este, fără îndoială, bicarbonatul de sodiu. Iată trucul cu efect în doar 24 de ore. Află totul despre beneficiile acestui produs uluitor!

Cum să îndepărtezi mirosul urât din pantofi. Trucul cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o sare anorganică care se comercializează adesea sub formă de pulbere. Este folosit în panificație ca agent de fermentare, deoarece eliberează dioxid de carbon atunci când reacționează cu acidul sau cu căldura. De asemenea, este utilizat într-o gamă largă de produse nealimentare, cum ar fi detergenții de rufe și articolele de îngrijire personală.

Poate că nu știai acest lucru, dar bicarbonatul de sodiu te poate scăpa și de mirosul neplăcut al pantofilor. Trucul este foarte simplu și te scapă de problemă cât ai clipi.

De obicei, mirosul neplăcut din pantofi este reprezentat de bacterii. De asemenea, el apare și din cauza anumitor afecțiuni medicale. Cel mai bun truc este să presari bicarbonat de sodiu în interiorul pantofilor și să lași să acționeze peste noapte. A doua zi va trebui doar să scuturi excesul și pantofii tăi vor fi gata de purtat, fără urmă de miros neplăcut.

Citește și Bicarbonatul de sodiu îmbunătățește gustul acestei legume. Iată cum trebuie să îl folosești ca tratament!

De ce e bine sa pui bicarbonat de sodiu in incaltaminte
De ce e bine sa pui bicarbonat de sodiu in incaltaminte

Cum mai poți scăpa de mirosul urât din pantofi

Un alt produs care te poate scăpa de mirosul neplăcut din pantofi este uleiul de lavandă. Tot ceea ce trebuie să faci este să torni câteva picături în interiorul încălțămintei și să o scoți la aer curat, eventual pe balcon. După câteva ore, vei observa că mirosul urât a fost îndepărtat.

De asemenea, mai poți folosi pudră de talc pentru a scăpa de această problemă. Aceasta este foarte eficientă, în special în cazul în care transpiri destul de mult.

O altă metodă este plasarea pantofilor în congelator. Temperaturile scăzute vor ucide bacteriile care produc mirosuri urâte. Procesul ajută, de asemenea, la deshidratare și la eliminarea umezelei cu care se hrănesc bacteriile din încălțăminte. Însă, înainte de a introduce pantofii în congelator, pune-i într-o pungă.

Citește și Motivul pentru care trebuie să pui bicarbonat de sodiu în pământul florilor. Descoperirea care a schimbat viața gospodinelor!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...