VIDEO

Bianca Brad, amintiri din Epoca de Aur: „Când se făceau prezentări de modă pentru Elena Ceaușescu era securitate”. Cât de mult a avut de suferit din cauza frumuseții. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 08.12.2022, 15:46

Bianca Brad continuă să fie un etalon de frumusețe și la 54 de ani, ea fiind desemnată ”Miss România”, în 1990. Recent, fostul manechin a fost admirat din nou pe podium, în creațiile designerului Eli Lăslean, ocazie cu care ne-a povestit, în exclusivitate pentru Impact.ro, cum se desfășurau show-urile de modă în Epoca de Aur.

Dacă, în prezent, fetele care defilează pe podium sunt fardate și machiate de specialiști, înainte de Revoluția din 1989, lucrurile acestea nu existau. Fiecare model se ocupa singur de imaginea sa, înainte de a defila pe podium.

Bianca Brad și-a început cariera în modelling printr-o întâmplare fericită. Venind la fratele ei, care era model, a fost remarcată, a dat o probă ad-hoc, trecând cu brio testul.

Având trăsături frumoase, corp de sirenă și mers elegant, tânăra de la acea vreme era tot timpul inclusă în show-urile de modă importante, care se desfășurau mereu când aveau loc vizite oficiale.

Impact.ro: Bianca, ai urcat din nou pe podium. Ce amintiri ți-a trezit acest moment?

Bianca Brad: Da, am defilat pentru Ellis și nu prima oară. Mă bucur că m-a invitat. Numai emoții frumoase, pentru că am amintiri frumoase din perioada în care prezentam moda.

Am început în anul 1986, cred, nici nu mai țin minte exact, într-o perioadă în care erau puține manechine și în care ne descurcam fiecare cum puteam cu machiajul și cu coafura, dar era foarte frumos.

Prezentările de modă se desfășurau cu pază și securitate

Cum erau prezentările de modă în Epoca de Aur?

Am fost angajată la Apaca, la Confex, eram cu carte de muncă, trebuia să semnez condica în fiecare zi. Atunci când am intrat la facultate, am dat la seral.

Dimineața mergeam la serviciu, după care plecam la facultate. Prezentările erau în mod special la Apaca, pentru că erau vizite de stat cu Elena Ceaușescu și invitatele care veneau, doamna Gorbaciov chiar și altele.

Era Securitate, se făcea pază, trebuia să mergem cu ore în șir înainte. Atunci când se făceau prezentări pentru doamna Elena Ceaușeșscu și invitatele sale trebuia să îmbrăcăm taioare sobre, cât mai clasic, în rest erau foarte creative.

Aveam creatoare care reușeau să aducă culoare și erau ținute frumoase care se vindeau în străinătate. Am fost model pentru fabrica din Focșani, acolo se făceau pe mine, pe silueta mea, haine de linie. Sunt amintiri frumoase.

Dintr-un salariu mediu făceam tot ce se putea face: prezentări de modă, calendare, ședințe foto, care nu erau plătite în plus. Veneam cu machiajul de la mine, cu dresul, cu cerceii, plecam cu sacoșe și le căram cu transport în comun, pentru că nu aveam mașină, dar era frumos.

De exemplu, primeați haine, după anumite prezentări?

Nu, eram angajatele statului, cum să primești? Nu era ca acum!

Bianca Brad a ajuns model din întâmplare

Cum ai intrat în această industrie?

A fost o întâmplare fericită. Fratele meu, care a ajuns și el întâmplător să lucreze ca manechin, m-a luat într-o zi ca să îmi arate cum este acolo. Și m-a văzut o creatoare de modă: “Marian, așa îl cheamă pe fratele meu mijlociu, nu am știut că ai o soră așa de drăguță!

Ia s-o vedem!”Și m-a pus să merg, am mers bine, am noroc că am ureche muzicală și ritm și mi-a spus: “În clipa în care termini liceul, dacă dorești, poți să vii la noi, te angajăm!”, ceea ce s-a și întâmplat!

Bianca Brad: “Plângeam și nu înțelegeam de ce sunt așa de răi oamenii”

De-a lungul timpului, ai întâmpinat dificultăți din cauza faptului că ești o femeie frumoasă?

Da, cred că orice femeie frumoasă poate să spună asta. Din păcate, da.  Este și eticheta care ți se pune și ești privită cu suspiciune, ești privită de sus, ești invidiată, da, sunt și probleme, dar, desigur, sunt și aspecte pozitive, încerci să le echilibrezi și să nu pui la suflet. Când ești mic, când ești tânăr, pui la suflet. Eu plângeam și nu înțelegeam de ce sunt așa de răi oamenii și anumite fete, dar sunt nimicuri.

Bianca Brad a învins cancerul

Cum ești cu sănătatea?

Slavă Domnului, sunt bine, am făcut controalele care se fac la 6 luni și sunt bine și așa să fie în continuare!

Ce faci, de Sărbători?

Cu familia și în țară și în afară, încercăm să împăcăm și statul acasă și călătoriile.

Citește și Fiica Ritei Mureșan a trăit momente cumplite. Creatoarea de modă a povestit coșmarul prin care a trecut Rebeca. „I-au rupt mâna în două”!

 

Prelucrare foto: Antoniu Eduard

Urmăriți Impact.ro și pe