Bianca Andreescu a dat lovitura: este pe primul loc în topul câștigurilor din 2019. Câți bani a făcut Halep

Bianca Andreescu, jucătoarea de tenis cu origini românești, a dat lovitura anul acesta. A reușit să câștige sume fabuloase în urma victoriilor și a trofeelor câștigate și a reușit să o surclaseze pe Simona Halep.

Bianca Andreescu e considerată puștoaica-minune a tenisului mondial. A uimit pe toată lumea cu performanțele de anul acesta, iar specialiștii susțin că o așteaptă o carieră fulminantă. Canadianca de origine română a reușit să câștige, pe rând, turnee importante precum Indian Wells și Rogers Cup. Performanța uriașă este, însă, cea de la US Open, când a reușit să o învingă în finală pe Serena Williams.

Grație acestor victorii, în conturile Biancăi Andreescu au intrat milioane de dolari. Astfel, e pe primul loc în topul câștigurilor din tenis în 2019.

Cât a câștigat Bianca Andreescu din tenis în 2019 și pe ce loc e Halep

Halep Andreescu noul clasament WTA

Premiul reginei de la Flushing Meadows i-a adus Biancăi Andreescu o sumă fabuloasă: nu mai puțin de patru milioane de dolari. În total, canadianca de origine română a adunat în 2019 în conturi nu mai puțin de 6,060 milioane de dolari.

Astfel, a reușit să le surclaseze din punct de vedere al câștigurilor pe alte jucătoare de top, inclusiv pe numărul 1 WTA – Ashleigh Barty. Australianca, învingătoare la Roland Garros, este pe locul al doilea – are câștiguri de aproape șase milioane de dolari în 2019.

Simona Halep, învingătoare la Wimbledon, a reușit să adune în conturi 5,275 de milioane de dolari. De precizat că în acest clasament apar doar sumele încasate din victoriile de pe teren și din participările la diverse turnee.

Nu sunt luate în calcul contractele de imagine sau diverse activități derulate de jucătoare în afara terenului.

În acest moment, Bianca Andreescu se află pe locul 5 WTA, iar Simona Halep pe locul 6. Clasamentul e condus de Ashleigh Barty.

1. Ashleigh Barty 6501 puncte

2. Karolina Pliskova 6415 puncte

3. Elina Svitolina 5131 puncte

4. Naomi Osaka 4846 puncte

5. Bianca Andreescu 4835 puncte

6. Simona Halep 4803 puncte

7. Petra Kvitova 4326

8. Kiki Bertens 4325

9. Serena Williams 3935

10. Belinda Bencic 3738

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI